• Načítám...
>

Praha - Řepy udělila dvě čestná občanství

  • 10. září 2018,
  • 17:45,
  • PRAHA 17,
  • Jan Varga

Městská část Praha - Řepy má dva nové čestné občany. Místní zastupitelstvo schválilo udělení čestného občanství historikovi Jaroslavu Hájkovi a herečce Valerii Zawadské. Vedení Řep jim ho slavnostně udělilo v kulturním centru Průhon.

Reklama

Praha - Řepy se může pyšnit mnoha zajímavými osobnostmi. Vůbec poprvé se ale udílelo čestné občanství. To si převzal historik Jaroslav Hájek a známá herečka a dabérka Valerie Zawadská, která si občanství převzala v místním kulturním centru z rukou starostky Jitky Synkové. 

"Mě velice potěšilo, že při prvním udílení čestného občanství tady u nás v Řepích jsem byla vybrána právě i já spolu s Jaroslavem Hájkem, který je vynikajícím člověkem. Znám ho těch 20 let, co tady v Řepích žil. Byla jsem dojatá ale už mě to přešlo, tak už nebrečím. Ale je to velmi hezký pocit," řekla Valerie Zawadská, herečka. 

Velký přínos pro MČ si může nepochybně zapsat Jaroslav Hájek. Historik, který při udílení čestného občanství také pokřtil svou publikaci o historii Prahy - Řep.

"Toto už je moje šestá publikace. Historická je druhá. První kniha o historii Řep vyšla v roce 2006, teď máme 2018, takže je to po 12 letech. Ona vlastně navazuje, možná spíše doplňuje tu první knihu o Řepích," řekl Jaroslav Hájek, historik. 

"Mám z toho velkou radost, že mám tu čest udělit čestné občanství právě našemu rodákovi a dlouholetému zastupiteli Jaroslavu Hájkovi, který je hlavně historik. Zároveň jsme udělili čestné občanství i Valerii Zawadské, která pomáhá nejen seniorům, ale je i patronkou našeho nízkoprahového zařízení Klub 17. Takže si to ocenění právem zaslouží," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Z knihy o historii MČ pak svým nezaměnitelným hlasem Valerie Zawadská některé úryvky lidem přečetla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu