• Načítám...
>

V Praze 17 začala výstava Jadrana Šetlíka

  • 5. října 2018,
  • 14:02,
  • PRAHA 17,
  • Natálie Forsterová

Reklama

Fotografické portréty československých bojových pilotů, kteří za druhé světové války působili i prestižního britského letectva RAF mohou nyní lidé vidět v KC Průhon. Vystavuje je tam známý fotograf Jadran Šetlík. 

"Já jsem prakticky začínal portrétem Františka Peřiny. To byl prvopočátek celého toho projektu. Já jsem si potom řekl, že by byla škoda, aby to zůstalo pouze na něm a postupně jsem oslovoval další a další," řekl Jadran Šetlík, fotograf. 

Výstavu zaštítila zdejší radnice. Samotného zahájení vernisáže se tak ujala starostka Jitka Synková. 

"My jsme se rozhodli uspořádat výstavu, takovou oslavu, protože v letošním roce slavíme 100 let výročí založení republiky," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Výstava ale představuje ještě mnohem více z tvorby známého fotografa. V prvním patře tak lidé mohou vidět druhou část expozice, a to fotografické portréty, které vznikly unikátní metodou. 

"V podstatě ta fotografická emulze je přenášena na malířské plátno a následně opracována takovým speciálním gelem, takže to v divákovi evokuje více pocit obrazu, než fotografie, přestože je to absolutně klasická fotografie," řekl Jadran Šetlík.

Lidé si mohou výstavu v KC Průhon prohlédnout až do 25. října. K vidění je tady každý všední den a také v sobotu od 9:00 do 13:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu