• Načítám...
>

ZŠ v Laudově ulici má zbrusu novou varnu

  • 16. října 2018,
  • 13:19,
  • PRAHA 17,
  • Lenka Castillo

Zcela novým zařízením a vybavením se může pyšnit varna a školní jídelna v ZŠ Genpor. Františka Peřiny v Laudově ulici v Praze - Řepích. Po devítitýdenní rekonstrukci se kuchařky mohou těšit z efektivnější práce a děti třeba z nových stolů a židliček. Do oprav investovala městská část za přispění MHMP necelých 25 milionů korun.

Reklama

Další školní jídelna a varna v Praze - Řepích prošly rekonstrukcí. Tentokrát si nové šaty oblékly jídelní prostory a kuchyně v ZŠ Genpor. Františka Peřiny v Laudově ulici. 

"V dnešní době se zde vaří asi 450 obědů, ale je tady větší kapacita. Může se zde vařit až 700 obědů. My jsme v loňském roce už otevřeli druhý stupeň na této škole," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Prostory školní jídelny využívají třeba i žáci a studenti z přilehlé taneční konzervatoře či školy designu. 

"Já jsem velice spokojená, protože se to povedlo za prázdniny, což si myslím, že je velký výkon, udělat za 9 týdnů tak velkou rekonstrukci. Dětem se to moc líbí, protože jídelna je celá přestavěná, má nový nábytek. Myslím si, že je tady příjemné posezení při stravování," řekla Jarmila Pavlišová, ředitelka ZŠ Genpor. 

Františka Peřiny. Nové zařízení a vybavení kuchyně si pochvalují zejména kuchařky. Těm zde přibyla např. myčka na černé nádobí nebo šoker na rychlé ochlazování či mražení. 

"Jsme moc rádi, že to tady máme zrekonstruované, máme to tady nové, hezké, čisté a usnadňuje nám to samozřejmě práci. Tento konvektomat, to je stroj, který dokáže téměř všechno," řekla Lenka Kačurová, hlavní kuchařka. 

Třeba usmažit 150 řízků za 8 minut. Součástí rekonstrukce varny bylo i zřízení nových skladů. Nezapomnělo se ani na zázemí pro kuchařky. MČ Praha 17 vyšly opravy na 24,5 milionu korun. S 15 miliony pomohl magistrát.

"Doufám, že našim kuchařkám se tady bude dobře vařit a našim dětem tady bude chutnat," řekla Jitka Synková.

MČ postupně zrekonstruovala všechny jídelny a varny na svém území. Nyní se chystá na rekonstrukci poslední, a to v ZŠ Jana Wericha ve Španielově ulici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu