• Načítám...
>

Sportovní centrum v Praze 17 nabídne i plavání

  • 19. října 2018,
  • 11:34,
  • PRAHA 17,
  • Jan Varga

Výstavba Sportovního centra Na Chobotě v Praze 17 pokračuje. V tuto chvíli mají stavaři lehký skluz, bylo totiž nutné upravit projektovou dokumentaci. Stavba by měla být hotova v únoru příštího roku. Obyvatelům městské části nabídne velkou sportovní halu, ve druhé budově si pak budou moci například zaplavat.

Reklama

Výstavba jednoho z největších sportovních center za poslední desetiletí pokračuje. V Praze 17 se pracuje na 2 budovách, které nabídnou velké množství sportovních a relaxačních aktivit. 

"Jedna budova je víceúčelová sportovní hala, kde se bude moci provozovat většina halových sportů, tzn. je možné si zde zahrát třeba basketbal, volejbal, nohejbal, floorbal. Hala se může rozdělit třeba až na 9 badmintonových kurtů, takže si myslím, že návštěvníci sportu si určitě najdou to své," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Druhá budova pak nabídne spíše relaxační vyžití. Návštěvníci si budou moci užít např. sauny a bazén. Kromě plaveckého a relaxačního bazénu bude k dispozici také brouzdaliště, kde se budou s vodou seznamovat ti nejmenší. Právě to je také důvod, proč je výstavba v lehkém skluzu. Do projektové dokumentace se totiž zapracovalo právě dětské brouzdaliště, které bylo rozšířeno i o bazének. Ten by měl sloužit plaveckým kurzům pro kojence. V této budově ale bude možné také přespat. 

"V prvním patře je wellness část, kde bude tzv. saunový svět, kde nabídneme několik druhů saun. Navíc v této budově je hotelová část, kde je 60 lůžek a samozřejmě restaurace," řekla Jitka Synková.

Sportovní centrum bude sloužit veřejnosti a své zázemí v něm najdou i některé sportovní kluby. Za bazénem sem budou moci dojíždět i děti z MŠ a ZŠ, které se tady budou učit plavat. 

"Naše děti musí mnohdy jezdit třeba až do Slaného, protože nemohou sehnat tady volný bazén, kde by mohla probíhat ta výuka plavání, takže všichni se těší na to, že to budou mít tady kousek od svého bydliště a od své školy," řekla Jitka Synková.

Po volnočasovém centru, které by nabídlo široké možnosti, volali obyvatelé Prahy 17 dlouho. Pokud vše půjde podle plánu, stavba by mohla být hotova v únoru příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu