• Načítám...
>

Žáci ZŠ Jana Wericha zasadili lípu republiky

  • 25. října 2018,
  • 15:34,
  • PRAHA 17,
  • Jan Varga

Reklama

Fanfáry se rozezněly areálem ZŠ Jana Wericha v Praze 17. Nastoupené žáky přivítala ředitelka školy u příležitosti významné chvíle. Na zahradě se totiž všichni sešli, aby slavnostně zasadili lípu, která bude připomínat stoleté výročí vzniku republiky. 

"K tomuto výročí je zaměřen celý týden v různých předmětech, v různých třídách. Děti jsou poměrně detailně seznámeny s tím, co toto výročí znamená. Když jsme se domluvili, že tento akt učiníme, začali jsme jednat o tom, kde lípu sehnat takovou, aby byla už vzrostlá, aby to mělo smysl, aby děti viděly, jak takový strom skutečně vypadá," řekla Zuzana Martinovská, ředitelka ZŠ Jana Wericha. 

Strom se podařilo sehnat ze školky Vojenských lesů ČR. Výběr a převoz pomohla zařídit partnerská SŠ lesnická Křivoklát. 

"Oni mají školku, kde jsme od nich tu lípu získali. My jsme si dovezli dvě. Jednu vysadíme na naší škole a jednu jsme přivezli sem," řekl Miroslav Měsíček, zástupce ředitele SŠL Křivoklát. 

Po celý týden měli žáci možnost psát lípě přání a vzkazy. Některé pak před ostatními přečetli ještě před tím, než došlo k samotnému zasazení do země. 

anketa

Zasazení lípy bylo pomyslným vrcholem projektového týdne, v rámci kterého se děti seznámily s historií naší země. Vedení partnerské školy pak ještě věnovalo menší lípu žákům prvního stupně, kteří ji zasadí někde poblíž na důkaz kamarádství mezi mladšími a staršími žáky školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu