• Načítám...
>

Průvod svatého Martina prošel pražskými Řepy

  • 12. listopadu 2018,
  • 20:50,
  • PRAHA 17,
  • Kristýna Svobodová

Reklama

Vedení Prahy 17 uspořádalo už tradiční Svatomartinské oslavy. Ty byly zahájeny v Kostele sv. Rodiny, kde byla hlavně pro děti přichystána připomínka osobnosti a života sv. Martina.

"Udělal jsem to metodou toho, kdy jsme vlastně s těmi dětmi dávali dohromady to, co oni už vědí a co si mohly takto připomenout. Musely se soustředit na to nejpodstatnější, že sv. Martin se dokázal podělit," řekl Řehoř Jiří Žáček, farář u Kostela sv. Martina. 

A aby se teorie spojila s praxí, dostaly děti ve znamení obdarování také drobnou sladkost. Hned potom se mohly vydat na další část Svatomartinských oslav - Lampionový průvod. Ten v čele se sv. Martinem došel až ke kostelu, který symbolicky nese jeho jméno.

"Pro nás je to důležité proto, že řepský znak obsahuje meč a roucho sv. Martina. Je to super pro ty děti, které si dnes vzaly ta světýlka a lampiony. A ten ohňostroj, ten je tradičně dobrý, proto sem chodí spoustu lidí. Ohňostroj je vždy opravdu povedený," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17. 

Závěrečný ohňostroj trval několik minut a přihlíželo mu několik stovek lidí. Ti si na louce před radnicí také mohli zakoupit drobné občerstvení nebo barevně blikající hračky a ozdoby. Celá akce se v rámci bezpečnosti neobešla bez dozoru hasičů a městské policie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu