• Načítám...
>

Adventní koncert přilákal obyvatele Prahy 17

  • 17. prosince 2018,
  • 10:41,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Desítky obyvatel Prahy 17 si přišly zpříjemnit předvánoční čas do kostela svaté Rodiny. Konal se tu adventní koncert, na kterém zazněly tradiční vánoční skladby.

Reklama

Také MČ Praha 17 připravila pro své obyvatele sérii adventních koncertů. Kostel sv. Rodiny zaplnili místní obyvatelé, kteří si přišli zpříjemnit předvánoční čas melodiemi v podání smyčcového amatérského orchestru Musica Alternativa.

"Domov sv. Karla Boromejského každoročně pořádá sérii adventních koncertů. Jeden z nich je patronem, je pod záštitou MČ Praha 17. Dnes je to třetí adventní koncert," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

"Je to koncert, který podpořila naše paní starostka. Chceme si užít hodinu krásné hudby a uvědomit si, v čem a kde jsou zdroje naší radosti. Že to nejsou jen věci vnější, jsou to i věci, které prožíváme uvnitř a zvláště v adventním čase," řekla Miroslava Frýdecká, představená Domova sv. Karla Boromejského.

Výtěžek z koncertu putuje na Domov sv. Karla Boromejského, který se stará o nemocné lidi a seniory. 

"Výtěžek ze všech našich koncertů jde pro dobro pacientů, kterých je tady v domově 92. A samozřejmě ty státní zdroje někdy nedostačují, takže doplňujeme širokou činností kulturní, fundraisingovou a podobně, takže výtěžek jde přímo na naše pacienty," řekla Miroslava Frýdecká.

Během třetího adventního koncertu v kostele sv. Rodiny zaznělo celkem 12 skladeb např. od Johanna Sebastiana Bacha, Antonia Vivaldiho nebo Bedřicha Smetany.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu