• Načítám...
>

Most ve Slánské ulici dostane nový kabát

  • 22. března 2019,
  • 16:18,
  • PRAHA 17,
  • Kristýna Svobodová

Téměř dva roky potrvá oprava mostu ve Slánské ulici. Zvýší se nosnost mostu, vymění se zábradlí a také například svodidla. Práce vyjdou na 95 milionů korun.

Reklama

Velká část komunikace v ulici Slánská v pražských Řepích prochází výraznou proměnou. Vedle výstavby nových protihlukových bariér se pracuje také na zdejším mostě.

"Tento most musí projít kompletní opravou. To znamená, že budeme měnit hydroizolaci, celkově odvodnění tak, aby to mostu nezatékalo, bude se měnit povrch vozovky, zábradlí, bude i sanace spodní stavby. Jedná se o předpjatou konstrukci, což znamená, že je také jedna z těch rizikových, proto opravdu i zesilujeme části nosné konstrukce, která je součástí mostu," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Řidiči nyní musí počítat s dopravním omezením.

"Nyní uzavíráme pouze jeden směr od ulice Plzeňská. Bude se rekonstruovat vždy po částech, dopravu převádíme do druhé části. Nepočítáme s tím, že bychom most kompletně uzavírali," řekla Barbora Lišková. 

Důležitou součástí kompletní rekonstrukce mostu je, především pro místní obyvatele, budoucí nový povrch vozovky. 

"Bude navazovat tichý asfalt. Stejný jako v opačném směru, tedy tichý asfalt by měl být v celé délce na té Slánské, což je pro nás úžasné. Myslím, že budeme mít za 2 roky zbrusu novou komunikaci Slánská, která bude bezpečná, bude to sloužit na dlouhé roky," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Celková rekonstrukce mostu ve Slánské ulici by měla trvat do konce roku 2020. Přesné termíny dopravního omezení bude TSK postupně upřesňovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu