• Načítám...
>

ZUŠ Blatiny slaví 20 let od svého založení

  • 26. března 2019,
  • 15:02,
  • PRAHA 17,
  • David Wilczek

Základní umělecká škola Blatiny slaví 20 let od svého založení. K tomuto výročí proto uspořádala koncert v Břevnovském klášteře, který patří k nejstarším a nejkrásnějším u nás. Na samotném programu se podíleli učitelé i žáci. A jak jim to šlo uvidíte v reportáži.

Reklama

ZUŠ Blatiny slaví 20. let od svého založení. K tomuto výročí si její žáci a učitelé připravili koncert v Tereziánském sále Břevnovského kláštera.

"Někteří žáci hrají skladby, které by třeba hráli až na konzervatoři. To si myslím, že je docela těžké, protože skloubit třeba gymnaziální studium s hraním těžkých skladeb je poměrně složité," řekla Věra Pavlíková, ředitelka ZUŠ Blatiny.

Hosté, kteří zaplnili sál do posledního místa, se měli na co těšit. V repertoáru byly připravené např. skladby od Karla Svobody, Antonia Vivaldiho, J. S. Bacha nebo Michaela Jacksona.

"Repertoár jsme si takto představili proto, aby se pobavili všichni. Ne, abychom jen hráli vážnou hudbu v krásném prostředí, ale aby z toho měly děti úžasný zážitek a rodiče také. Aby se tady nikdo nenudil," řekla Věra Pavlíková.

Školu částečně podporuje i MČ Praha 17. Díky tomu se její žáci pravidelně podílejí na kulturním dění v Řepích.

"My jsme samozřejmě po technické stránce zrekonstruovali kompletně školu. A co si pamatuji, koupili jsme dražší klavír," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

ZUŠ Blatiny se může pochlubit nejen kvalitními kantory ale i zázemím. Disponuje např. koncertními a baletními sály nebo učebnami výtvarné výchovy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu