• Načítám...
>

V KD Bílá Hora se odehrál šachový turnaj

  • 31. března 2019,
  • 16:12,
  • PRAHA 17,
  • David Wilczek

V Kulturním domě Bílá Hora se odehrál šachový turnaj. Amatérští i registrovaní šachisté se zde utkali o Pohár starostky Prahy 17 Jitky Synkové. A náš štáb u toho pochopitelně nemohl chybět.

Reklama

Pod záštitou Prahy 17 byl uspořádán šachový turnaj v KD Bílá Hora. Přihlásit se mohli jak registrovaní, tak i amatérští hráči. Díky tomu je o turnaj velký zájem.

"Je skvělé, že sem přijeli nejen řepští šachisté, ale také z jiných MČ. A všichni víme, že šachy rozvíjejí myšlení a patří mezi sporty," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

"Je jedno na jaké úrovni, není tady žádný velmistr, takže ty kategorie, které se hodnotí, jsou registrovaní hráči, neregistrovaní hráči a dorostenec," řekl Václav Dbalý, radní MČ Praha 17.

Šachový turnaj byl rozložen na 7 kol a hrálo se podle švýcarského systému rapid šach.

"Jedná se o turnaj, který se hraje sedmikolově, je to tzv. švýcarský systém, tedy rapid šach. Hraje se na 13 minut a za každý tah přibudou soupeři 3 vteřiny, takže je to modifikace. Hraje se to tím systémem, že se v prvním kole losuje a v dalším kole je to tak, že ti, kteří vyhrají, hrají mezi sebou a ti, kteří prohrají, hrají mezi sebou. Takže proti sobě hrají vždy přibližně stejně silní hráči," řekl Václav Dbalý.

Absolutním vítězem a zároveň držitelem Poháru starostky Jitky Synkové se stal teprve devatenáctiletý Petr Aubrecht.

"Tento turnaj se mi hodně líbil. Je tady velice příjemné prostředí a dobří hráči," řekl Petr Aubrecht, vítěz turnaje.

Výhodou tohoto sportu je, že věk hráče není rozhodující, což potvrdila i účast na tomto turnaji. Nejmladšímu hráči bylo pouhých 8 let a nejstaršímu 73 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu