• Načítám...
>

Studenti ČVUT navrhnou rozvoj hřbitova

  • 5. dubna 2019,
  • 22:55,
  • PRAHA 17,
  • Jan Varga

Hřbitov v pražských Řepích navštíví studenti architektury. V rámci týdenního workshopu pomohou radnici vytvořit návrhy toho, jak dále hřbitov rozvíjet. Kromě úprav prostoru budou mít za úkol také zpracování netradičních metod pohřbívání.

Reklama

Řepský hřbitov se rozkládá v blízkosti Úřadu MČ Praha 17. Teď ho čekají změny. Navštíví ho totiž studenti architektury z ČVUT, kteří budou mít za úkol pomoci rozvíjet plochu hřbitova.

"Projdou si celý ten hřbitov, seznámí se s tím jak náš hřbitov vypadá. On je složitější, protože se skládá ze 3 částí. Ze starého hřbitova, nového hřbitova a hřbitova řádu sester Boromejek, takže se seznámí s tou situací a navrhnou to, jak by se měl hřbitov do budoucna rozvíjet, jakým způsobem by se na něm mělo dále pohřbívat a také jeho okolí, veřejný prostor, vstup do hřbitova," řekl Michal Štěpař, místostarosta MČ Praha 17.

Studenti se v rámci workshopů seznámí s historií a vývojem hřbitova a do svých návrhů budou muset zapracovat také nápady toho, jak bude podle nich pohřbívání vypadat v budoucnosti.

"Jsou dnes i jiné způsoby pohřbívání, třeba lesní hřbitovy a podobně. My jsme si říkali, že by možná bylo zajímavější se na to podívat, jestli by nebyl v dnešní době i jiný způsob toho pohřbívání. A také otevřít téma smrti, které je dnes ve společnosti spíše tabuizováno," řekl Michal Štěpař.

"Já samozřejmě vítám iniciativu mladých lidí, studentů ČVUT, a zajímá mě jejich pohled na místo posledního odpočinku. Takže já věřím, že ty nápady, které z nich vzejdou, budou určitě zajímavé," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Návrhy pak MČ projedná na veřejném setkání s občany. Ty nejlepší z nich pak v budoucnu zřejmě čeká realizace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu