• Načítám...
>

Bazén v Letňanech je opět otevřen

  • 26. ledna 2022,
  • 8:56,
  • PRAHA 18,
  • Jan Varga

Aquacentrum Lagoon v Letňanech je opět otevřeno lidem. Vedení městské části Praha 18 dojednalo dočasnou finanční podporu s vedením Prahy. Našel se i soukromý investor, který věnuje na jeho provoz milión korun. Podle radnice Prahy 18 teď musí vedení Prahy vymyslet koncepční řešení, jak zařízení v budoucnu podpořit.

Reklama

Letňanští si mohou opět zaplavat v místním bazénu Lagoon. Ten je totiž pro veřejnost, po lednové uzavírce, opět otevřený. Vedení radnice Prahy 18 dojednalo s magistrátem hlavního města alespoň dočasnou finanční podporu zařízení, než se přijde na to, jak dál.

„Aktuálně se řeší, že by dvacátého sedmého ledna mělo zastupitelstvo přiznat dotaci, kde pan radní Šimral, pan Čižinský a pan Richter přislíbili spoluúčast. Přislíbili dotaci dva milióny dvě stě tisíc. Řešení je slíbeno tak, že dvacátého sedmého ledna bude nějaká finanční injekce. V březnu bude další finanční injekce a třetí část byla slibována na květen,“ popsal Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

Vedení Prahy ví o situaci už od poloviny července minulého roku. Podle radního Víta Šimrala, který měl přijít s řešením, jak bazén udržet otevřený, ale nebyla situace vůbec jednoduchá. Jedná se totiž o individuální podporu pro zařízení v soukromém vlastnictví a roli hrají i majetkoprávní vztahy.

„Ta situace je složitá z důvodu různých, majetkoprávních vztahů, které v tom území existují. Protože se počítá i s investicemi dalších, soukromých subjektů do toho území. Případně s výstavbou ledové plochy a dalších sportovních zařízení a je potřeba s tím územím pracovat koncepčně tak, aby právě i ta další existence bazénu do toho zapadala,“ vysvětlil Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Zda se zastupitelé budou skutečně problematikou zabývat si radnice nebyla jistá. A tak se vedení městské části rozhodlo ještě svolat mimořádné zastupitelstvo, na kterém chtělo odsouhlasit dočasnou pomoc ve výši jednoho miliónu korun. Vzhledem k rozpočtovému provizoriu, ve kterém se městská část nachází, by ale řešení nebylo příliš vhodné. Naštěstí se našel soukromý investor, který peníze uvolní.

„Pevně věříme, že už nenastane ta situace, která se stala z kraje ledna. A že takových subjektů, jako je společnost JTH, která je donátorem pro tuhle akci, se najde v Letňanech víc, protože ten, kdo má nějakou korporátní odpovědnost za to, jak funguje v tom území, kde jsou občané, tak to podpoří,“ uvedl Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Praha 18.

Aquacentrum Lagoon v Letňanech disponuje pětadvacet metrů dlouhým bazénem, kterých je v Praze málo. Zavřeno bylo hned z několika důvodů. Například kvůli pandemii koronaviru, poklesu návštěvnosti, růstu cen energií, a také kvůli dřívějšímu nepřidělení finanční dotace ze strany hlavního města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu