• Načítám...
>

Do ulic Letňan se vydal masopustní průvod

  • 14. února 2022,
  • 8:47,
  • PRAHA 18,
  • Věra Dušková

Masopustní veselí zavládlo v pražských Letňanech. Zdejší radnice pořádá tuto akci už tradičně a obyvatelé této městské části si ji velmi oblíbili.

Reklama

Letňanský masopust pořádá městská část Praha 18 pro radost svých občanů už léta.

„Já jsem na radnici už dvanáctým rokem a co pamatuji, tak v podstatě masopust se na radnici městské části Praha 18 koná. Takže můžu říci, že už má nejméně desetiletou tradici," řekla Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

I letos se všichni sešli nejprve před radnicí, kde si mohli nejen zazpívat, ale i ochutnat něco ostřejšího.

„Tak začínáme vždycky tady u radnice, pohostíme, dostanou slivovičku, hruškovičku, dámy griotku, promastíme, jak se říká, trubky, slanina s chlebem, koláčky," řekla Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

Pak se masopustní průvod za doprovodu Staropražských pardálů vydává do letňanských ulic.

„My se snažíme těmito akcemi přiblížit občanům, udělat něco pro občany o víkendu a zase trošku komunitně žít. Ti občané to vítají účastí, samozřejmě, že to záleží i dost na počasí, vloni nám to překazil covid, ale teď se všichni těší," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

„Děláme to pro lidi. Děláme to proto, abychom se všichni mohli pobavit a zasmát se a zapomenout na to, co jsme teď za poslední dva roky prožili," řekla Iveta Lojková. 

anketa 

Masopust historicky představuje období mezi křesťanskými půsty, tedy po Vánocích a před velikonoční postní dobou. Je to čas, kdy si lidé mohou užívat jídla, pití i zábavy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu