• Načítám...
>

Praha 18 podpoří lokální podnikatele i občany

  • 25. února 2022,
  • 7:49,
  • PRAHA 18,
  • Marek Tereba

Letňanské zastupitelstvo se rozhodlo podpořit po covidové pandemii místní podnikatele a zároveň motivovat své obyvatele k pohybu. Na svém jednání schválili projekt Corrency. Více informací o projektu sdělil naší kameře tamní radní, Ivan Polák.

Reklama

Letňanské zastupitelstvo schválilo projekt Corrency. Ten má za úkol podpořit po covidových restrikcích letňanské podnikatele. 

„Z rozpočtu městské části jsme vyčlenili částku jeden milion korun, který bude po přihlášení občanů do systému rozdělen tak, že každý bude mít možnost získat hodnotu 500 Correntů, což je ekvivalent 500 korun českých. Díky Correntům a svým vlastním prostředkům budou moci občané nakupovat produkty a služby s 50 % slevou u svých oblíbených podnikatelů, kteří se do tohoto projektu také zapojí," řekl Ivan Polák, radní MČ Praha 18.

A zapojí se také Letňanský Lagoon. Právě díky tomu si obyvatelé Prahy 18 zaplavou za poloviční vstupné. 

„Jedním z dalších cílů tohoto projektu je umožnit obyvatelům více navštěvovat sportovní a volnočasové aktivity a tím zlepšit nejen ekonomickou situaci, ale i vylepšit svou kondici a podpořit své zdraví," řekl Ivan Polák, radní MČ Praha 18.

Nyní bude radnice Prahy 18 oslovovat místní podnikatele, aby se do projektu zapojili. 

„Celý březen budeme oslovovat také občany, aby se seznámili s tímto systémem a mohli se do něj řádně přihlásit a věděli, jak ho využívat," řekl Ivan Polák, radní MČ Praha 18.

Correnty budou moci občané využívat v květnu a tím vlastně podpoří i místní podnikatele. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu