• Načítám...
>

Letňanská radnice staví další školku

  • 22. března 2022,
  • 13:20,
  • PRAHA 18,
  • Marek Tereba

Se stále větším nárůstem obyvatel v Letňanech je tamní radnice nucena stavět školky. Jedna momentálně roste ve Škvardově ulici. My jsme se s kamerou vydali podívat na místo, abychom zjistili, v jaké fázi stavba je.

Reklama

V Letňanech vznikne další školka. Ta momentálně roste na rohu ulic Škvardova a Pernického. Místo tady najde až sto letňanských dětí. 

„Vzniknou nám tady čtyři oddělení. Uspokojí to naprosto beze zbytku poptávku, kterou máme po předškolních zařízeních u nás v Letňanech. Nám se podařilo, i díky předchozím rokům a investicím, které jsme provedli v Letňanech v rámci školství předškolního vzdělávání, již loni plně uspokojit kapacitu. Přijali jsme všechny tříleté děti a dokonce i pár dvouletých. Ve chvíli, kdy doděláme tuto mateřskou školku jako zcela novou se čtyřmi odděleními, tak si troufám říct, že by nám pravděpodobně zbyly volné kapacity. Nicméně, pokud bude v České republice stále trvat příliv běženců, tak si myslím, že i tu poptávku z jejich strany budeme plně schopni uspokojit, aniž by to jakkoliv zasáhlo letňanské obyvatele," řekl Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Praha 18.

Celá stavba bez vnitřního zařízení vyjde na necelých sedmdesát milionů korun.

„Interiéry budou zhruba někde na úrovni dva a půl až tři miliony korun a bude to moderně vybavené zařízení. Protože jsme zvolili ten modulární systém, tak ta výstavba samotná bude velice rychlá. Předpokládáme, že už z kraje prázdnin nebo v průběhu první poloviny prázdnin to bude hotovo," řekl Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Praha 18.

První děti sem tedy budou moci nastoupit již od září tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu