• Načítám...
>

Radnice Prahy 18 představila aktuality v dopravě

  • 29. března 2022,
  • 12:22,
  • PRAHA 18,
  • Dagmar Kopečková

Radnice Prahy 18 představila dvě největší dopravní aktuality v městské části. Tou první je rozsáhlá rekonstrukce ulice Tupolevova. Další změny čekají křižovatku ulic Veselská a Beranových. Na místě není k dispozici světelná signalizace a to je jedním z důvodů, proč je křižovatka pro občany dlouhodobě velmi nebezpečná.

Reklama

Radnice Prahy 18 představila dvě největší dopravní aktuality v městské části. Tou první je rozsáhlá rekonstrukce ulice Tupolevova. Stavba navázala na dílčí rekonstrukci zastávek autobusů a v této etapě je kompletně měněn povrch vozovky. 

"Je to páteřní komunikace v Letňanech a s tím jsou spojené nepříjemné věci, komfort dopravy. Takže tímto chci poděkovat za trpělivost. V tuto chvíli se na konci roku 2022 bude zprovozňovat elektrobus. Takže primárně byla tato rekonstrukce mimo nového povrchu a tak dále kvůli tomu, že se dělají stožáry na elektrobus. S tím, že se bude dělat samostatný MHD pruh," říká Stanislav Nekolný, radní MČ Praha 18.

Rekonstrukce by měla být podle harmonogramu hotová zhruba v polovině dubna. Další změny čekají křižovatku ulic Veselská a Beranových. Na místě není k dispozici světelná signalizace a to je jedním z důvodů, proč je křižovatka pro občany dlouhodobě velmi nebezpečná. 

"Tam vznikl dříve developerský projekt a nebylo absolutně myšleno na chodce. Nejbližší přechod je v řádu, já nevím, 50 metrů a lidé ze sídliště chodí do té křižovatky za provozu," komentuje Stanislav Nekolný, radní MČ Praha 18.

Bezpečnost bude v místě zajištěna hned v několika aspektech. 

"Což znamená dva přechody a znamená to světla, které budou provizorní a budou časově omezená. V tuto chvíli nevíme, na jak dlouho, ale vyřeší to teď primárně hlavně tu bezpečnost, jak pro chodce, tak pro dopravu," dodává Stanislav Nekolný, radní MČ Praha 18.

Na místě je také výhledově plánována velká výstavba, která způsobí značné navýšení počtu osobních automobilů. A bude tedy nutné v budoucnu křižovatku přestavět a zkapacitnit. Stavba provizorní světelné křižovatky by měla započít na konci května. Práce by měly trvat maximálně měsíc. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu