• Načítám...
>

Kvůli koncertům omezí Praha 18 dopravu

  • 24. dubna 2022,
  • 20:36,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Na dopravní komplikace se musí ve dnech konání koncertů na letňanském letišti připravit obyvatelé Prahy 18. Po ně městská část připravila vjezdové karty, díky kterým budou moci projíždět uzavírkami a které zároveň zajistí, aby v rezidenčních lokalitách neparkovala vozidla návštěvníků akcí.

Reklama

Letiště v Letňanech bude letos hostit několik koncertů světových kapel. K tomu se váže také několik dopravních omezení, která se dotknou zejména obyvatel Prahy 18.

"Já jsem velice rád, že po dvou letech se vrátily kulturní akce do Letňan. Jsem rád že to dneska otevírá Pražský Majáles. A samozřejmě ta návštěvnost těchto akcí je velká, takže my se snažíme toto v rámci dopravního omezení řešit výjezdovými kartami. Snažíme se letňanské ušetřit. Děláme dopravní uzávěry a pro letňanské vydáváme kartičky. Ty kartičky slouží k tomu, že můžete vjet do Letňan," říká starosta MČ Praha 18, Zdeněk Kučera.

"Právě podle zkušeností jsme vyhodnotili, že karty již teď budou platit na tři roky. Takže když si je lidé vyzvednou, mají platnost na 3 roky. I když nevíme, v jakých následujících letech se budou jaké akce konat. Ale předpokládáme, protože letiště je velmi aktuální pro konání akcí, že i v příštím roce budou," dodává místostarostka MČ Praha 18, Iveta Lojková.

Vjezdové karty si mohou obyvatelé Prahy 18 vyzvednout v podatelně úřadu městské části a to vždy v úředních hodinách. S koncerty ale nejsou spojené jen dopravní problémy, ale i další komplikace.

"Samozřejmě hluk tady je. Ten doufám, že po dvaadvacáté hodině už nebude. Na druhou stranu musím říct, že i tyto akce mají finanční přínos do rozpočtu městské části. My třeba letos vybereme pět milionů korun a tyto prostředky chceme poukázat na revitalizaci zdravotního střediska," říká starosta MČ Praha 18, Zdeněk Kučera.

Městská část zároveň upozorňuje své obyvatele na zvýšený hluk a používání pyrotechniky v souvislosti s koncerty kapely Rammstein. Ty se uskuteční ve dnech 13., 15. a 16. května. Zvukové a světelné zkoušky tu ale budou probíhat již od začátku měsíce května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu