• Načítám...
>

Praha 18 se přidala k projektu Corrency

  • 29. dubna 2022,
  • 8:40,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Letňany se rozhodly podpořit po covidové pandemii místní podnikatele a zároveň motivovat své obyvatele k pohybu. Městská část se proto přidala k projektu Corrency, na který vyčlenila jeden milion korun.

Reklama

Praha 18 podpoří lokální podnikatele. Městská část se přidala k projektu Corrency a zapojila do něj sportoviště na svém území.

"Projekt Corrency je lokální oživení ekonomiky. My jsme se snažili, tak jak nám tady v lednu zavřel sportovní bazén, nasměrovat tuto pomoc pro provozovny. Vyšli jsme vstříc sportovištím, takže jsme ušetřili v rozpočtu milion. Ten jsme nasměrovali na podporu sportovišť," říká starosta MČ Praha 18, Zdeněk Kučera.

Každý občan Letňan, který bude mít zájem se do projektu zapojit, získá pět set correntů, což je ekvivalent pěti set korun. 

"Spočívá to v tom, že se občan zaregistruje, pokud je letňanský, má hrazeno padesát procent vstupného. Jsou to sportoviště, služby, takže i masáže. Snažíme se, aby těch provozoven tam bylo víc. Nejenom sportovišť, ale aby ta škála nabídky byla pestrá," říká starosta MČ Praha 18, Zdeněk Kučera.

Letňanští tak mohou díky tomuto projektu navštívit například Plavecký klub Delfínek, Aquacentrum Letňany Lagoon, Fitness-4Life nebo Solárium Karolína.

"Do konce května má být to plnění. Pokud nenastanou ta kritéria, že se vyčerpají prostředky, tak se akce protahuje do června," říká starosta MČ Praha 18, Zdeněk Kučera.

Bližší informace včetně seznamu desítky provozoven, které se do projektu zapojily, najdete na webu praha18.corrency.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu