• Načítám...
>

Čisté ulice jsou pro Letňany prioritou

  • 18. května 2022,
  • 13:32,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Ve dnech od 13. 6. do 20. 6. 2022 bude v Letňanech probíhat úklid komunikací, tzv. blokové čištění. Čisticí technika vyjede do ulic v pracovních dnech vždy od 8 do 15 hodin. Úklid bude rozdělen do šesti bloků - šesti pracovních dnů, ve všech šesti blocích budou sedm dnů předem rozmístěny přenosné dopravní značky, na kterých bude vyznačen termín čištění komunikace.

Reklama

Letňany mají za sebou tradiční úklid. Čisticí technika vyjela do ulic ve dnech 13 .- 20. června.

"Blokové čištění probíhá pouze ve všední dny. Tyto bloky jsou vždycky sedm dní dopředu označeny dopravními značkami. Prosíme veškeré motoristy, aby tyto bloky a tato místa uvolnili k řádnému úklidu. Bude naštěstí probíhat veškeré čištění bez odtahů, ale městská policie bude samozřejmě pokutovat veškerá vozidla, která budou bránit v úklidu," říká radní MČ Praha 18, Ivan Polák. 

Čištění ulic je pro vedení městské části Praha 18 prioritou. A to hlavně s ohledem na jeho stálou snahu o zlepšování životního prostředí v Letňanech. I to byl jeden z mnoha důvodů, proč se letňanská radnice rozhodla pro koupi nového vozidla, které je určené pro kompletní údržbu městské části.

"Vybrali jsme právě tento stroj s ohledem na to, že je kombinací žacího stroje na letní období a stejně tak i na údržbu v zimním období. Má bohatou výbavu, kartáč měnící, čistící, stejně tak radlici a stejně tak rozsypávač směsi. Primárně bude tento stroj sloužit k sekání trávy a k údržbě vzhledu městské zeleně a péči o ni," říká radní MČ Praha 18, Ivan Polák.

Pořízení stroje vyšlo městskou část na jeden milion čtyři sta dvacet tisíc korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu