• Načítám...
>

V Letňanech se konal Den Země

  • 18. května 2022,
  • 16:49,
  • PRAHA 18,
  • Dagmar Kopečková

V Letňanech se uskutečnil Den Země. Koná se za účelem osvěty pro děti ze základních a mateřských škol. Připraveno bylo několik stanovišť, v rámci kterých se děti dozvěděly zajímavé informace týkající se přírody kolem nás.

Reklama

Jak se chovat k životnímu prostředí se učily děti ze základních a mateřských škol v Praze 18. V areálu letňanského lesoparku se totiž konal Den Země. 

"Městská část tuto akci pořádá jako osvětovou. Je to hlavně pro děti. Když se rozhlédnete kolem, tak vidíte, že je tady spoustu dětí ze základních a mateřských škol v Letňanech. Je to o tom, aby se děti dozvěděly, jak se mají chovat k přírodě, jak se mají chovat třeba k opuštěným zvířatům, které najdou buď tady v lesoparku nebo kdekoli jinde v přírodě," říká Martin Halama, radní MČ Praha 18.

"Mně se líbí, že se můžeme dozvědět něco nového o zvířatech a můžeme si s nimi něco zkusit, třeba si je podržet a tak."

"Mně se na tom líbí, že je tady hodně dětí. Že jsou tady akce, zvířátka a takové věci."

"Že si můžeme vzít třeba ty hady takhle na krk, že je nemají někde uzavřené."

Na místě bylo k dispozici několik stanovišť. Ta se zaměřovala na jednotlivá témata týkající se přírody kolem nás. 

"Jsou tady stánky Lesů hlavního města Prahy. Každý stánek má svoje vlastní téma, jako třeba rybář, včelař, ochránce ze záchranné stanice. Potom je tady firma, která se zabývá tříděním elektroodpadu. Je tady také firma chovatelská, je to chovatelský spolek Darwin, ti sídlí tady přímo v Letňanech. A máme tady i myslivecký spolek, který si povídá s dětmi o lesní zvěři," říká Martin Halama, radní MČ Praha 18.

"Řekli jsme jim, jaké tady jsou druhy zvěře. To znamená zajíc, bažant a další běžná zvěř. Co ta zvěř žere, kde se vyskytuje, jestli ráno, odpoledne nebo večer a jak se ke zvěři chovat, kdyby ji viděly. To je standardní informace, aby se s tím seznámily, protože většina dětí je z mateřských škol a některé věci vidí poprvé," dodává Miroslav Říha, místopředseda Mysliveckého spolku Letňany.

Pro děti bylo na místě připraveno nespočet zajímavých aktivit, které je jednak poučily, ale hlavně pobavily. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu