• Načítám...
>

Letňany ocenily dobrovolné hasiče

  • 26. května 2022,
  • 16:39,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Dobrovolní hasiči z pražských Letňan získali ocenění od městské části za výraznou pomoc v době pandemie, ale i při dalších událostech. Ocenění převzali dobrovolní hasiči nejen z rukou starosty městské části, ale i dalších zástupců radnice, kteří jim při té příležitosti poděkovali za jejich práci.

Reklama

Dobrovolní hasiči z pražských Letňan získali ocenění od městské části. Ta jim chtěla touto formou vyjádřit poděkování za poslední roky, kdy se museli potýkat hned s několika do té doby nezvyklými událostmi.

"My jsme chtěli v rámci naší městské části ocenit naše dobrovolné hasiče za to, jak se o nás starají. Za to, že nám dělají komfort, bezpečnost a že nám pomohli zvládnout období pandemie, že nám pomohli zvládnout tornádo, že jeli na pomoc Moravě a že teď nám pomáhají s Ukrajinou. Já děkuji za jejich píli, za jejich nasazení, že riskují své životy, aby ochránili ty naše a doufám, že se ještě dalších sto třicet let, tak jak je tady ta jednotka, můžeme i nadále těšit na jejich další fungování, další spolupráci," říká starosta MČ Praha 18, Zdeněk Kučera.

"Před třemi lety bych si to ani nedokázal představit, že pokud to takhle řeknete, že budeme likvidovat následky celosvětové pandemie, budeme zasahovat na Moravě, kterou zpustošilo tornádo a pak, když budeme chtít vydechnout, tak přijde válka, která zuří v podstatě na našem prahu a budeme se snažit nějakým způsobem mírnit dopady uprchlické krize, tak bych si to ani nedokázal představit," řekl Martin Krupička, velitel JSDH Letňany.

Ocenění převzali dobrovolní hasiči nejen z rukou starosty městské části, ale i dalších zástupců radnice, kteří jim při té příležitosti poděkovali za jejich práci.

"Přicházím s nimi do styku nejen na kulturních akcích, ale právě teď třeba i při pomoci Ukrajině. A ti chlapi projevili obrovský soucit a já si myslím, že v této době nejen chrabrost a odvaha je důležitá, ale právě empatie a soucit s těmi, kteří to potřebují," řekla Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

"Pro nás v Letňanech je to velké pojítko s historií. Je to více jak sto dvacet pět let tradice, kdy oni nejen, že tu nasazují vlastní životy pro naší městskou část, případně je-li pak nějaký problém v okolních městských částech nebo dokonce v rámci celé Prahy, ale jsou naprosto neopomenutelnou a naprosto jedinečnou součástí toho společenského života. Jsou vždycky k dispozici, ať je jakýkoli problém," řekl Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Praha 18.

Kromě ocenění si hasiči ze slavnostního večera odnesli i jednu dobrou zprávu. Tou byla informace o pořízení nového výjezdového vozidla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu