• Načítám...
>

V Praze 18 se konala akce Letňany nejen dětem

  • 6. června 2022,
  • 14:59,
  • PRAHA 18,
  • Lucie Sinková

Dospělí i děti si společně užili den plný her, soutěží a koncertů v pražských Letňanech. Městská část Praha 18 pořádala jubilejní patnáctý ročník oblíbené akce Letňany nejen dětem. Tentokrát se dvoudenní akce konala v areálu letňanského lesoparku a každý si přišel na své. Pro ty nejmenší byly připravené pohádky a soutěže a pro odrostlejší koncerty.

Reklama

Tady v letňanském lesoparku se konala tradiční dvoudenní akce s názvem Letňany nejen dětem. Letos to byl navíc jubilejní ročník.

,,Je to patnáctý ročník. Myslím si, že je to hezké výročí a je to jiné v tom, že nejsme na Staré Návsi, ale magistrát nám zapůjčil letňanský lesopark a návštěvnost předčila má očekávání," řekla Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

Akce přilákala, jak už z názvu vyplývá, malé i velké. Dospělým na podiu zazpívali populární zpěváci - například Roman Ondráček původně z dua Těžkej Pokondr nebo známé kapely, jako je skupina Turbo. A děti si užily kejklíře, taneční vystoupení, nanukovou show, divadélka a spoustu dalšího.

,,Jsou tady soutěže, nejen s hasiči, ale i s městskou částí, takže děti běhají, mají startovní listinu, následně získají určitý počet bodů a podle toho pak obdrží nějakou pěknou cenu. Pak tu máme kolo štěstí a také dobročinnou tombolu, ve které každý lístek vyhrává. Dobročinná je proto, že pomáhá letňanským občanům, kteří se ocitnou v nouzi, takže z toho zaplatíme například školkovné, obědovné, školy v přírodě nebo lyžařské výcviky," prozradila Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

anketa

,,Mně se to tady líbí a je to tu dobré."

,,Chodíme každý rok, líbí se nám. Nevím, jestli bude letos ta pěnová hora, ta byla skvělá. I pro dospělé byla příjemná. Perfektní je to."

,,Teď tady děláme různé soutěže a snažíme se s bratrancem něco vyhrát."

,,Přišla jsem s manželem a dcerou. Ano, chodíme každý rok."

,,My jsme byli zatím na pár stanovištích a zúčastnili jsme se i tomboly."

,,Já jsem byla taky na pár atrakcích a taky jsem navštívila tombolu. A tohle je moje kamarádka."

,,Házel jsem kroužky na háky a už jsem v půlce. Skoro všechno jsem to už dal. Líbí se mi to."

,,My jsme stříleli do nějakých příšerek a ještě se mi líbilo, jak jsme chodili po těch květináčích."

,,Připravit zrovna tuhle akci, která je poprvé v tomto velkém formátu v lesoparku, protože ji běžně děláme v centru Letňan, bylo o dost náročnější i prostorově. Je kolem toho více běhání. A co se týká skupin, tak je celkem náročné je sem dostat, někdy čekáme i rok nebo dva," objasnila Michaela Řepová, předsedkyně výboru pro kulturu.

Městská část Praha 18 v těchto dnech dolaďuje detaily další oblíbené akce, která se pravidelně koná v září na Staré Návsi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu