• Načítám...
>

V Letňanech vrcholí projekt Corrency

  • 21. června 2022,
  • 15:00,
  • PRAHA 18,
  • Dagmar Kopečková

V Letňanech vrcholí projekt Corrency. Jedná se o systém na podporu lokální ekonomiky a transparentní distribuci podpor. Městská část se rozhodla cílit na sport a zdraví.

Reklama

V městské části Praha 18 aktuálně vrcholí unikátní projekt Corrency. Ten se zaměřuje na podporu lokální ekonomiky. Městská část v rámci projektu cílila na sport a zdravý životní styl.

"O projektu jsme se dozvěděli v září roku 2021. Koncem prosince jsme se rozhodli zapojit tím způsobem, že se pokusíme podporovat sport. Řešili jsme, jestli podporovat seniory, jestli podporovat děti a nakonec jsme se rozhodli, že podpoříme 15+. Původní impuls byl ten, že provozovny byly zavřené, byly covidem dost zasažené. Snažili jsme se těm provozům pomoci, snažili jsme se rozhýbat lidi v Letňanech. Takže jsme to původně cílili na sportoviště, nicméně jsme to pak rozšířili i na služby, aby si člověk mohl dojít třeba do lékárny," říká Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

"Funguje to tak, že vy se jako občan zaregistrujete online velmi jednoduše a dostanete kredit na mobilu formou SMS s kódem, který využijete třeba při placení vstupného do bazénu nebo při nákupu zdravé výživy a díky tomu to máte o 50 % levnější," vysvětluje Petr Stuchlík, ředitel společnosti Corrency.

Do projektu se zatím zapojilo přes 950 občanů a celkem 16 provozoven. Jednou z nich je i oblíbené Aquacentrum Letňany Lagoon, které si spolupráci pochvaluje. 

"Co se týká měsíců květen a červen, tak máme vyšší návštěvnost, než byla před covidem. Možná je to souhra všech okolností, mediálních výstupů, projektu Corrency, snahy městské části Praha 18. Důležité ale je, že se lidé vracejí a návštěvnost stoupá, což je pozitivní jak pro nás, tak i pro veřejnost," dodává Eduard Mikyska, jednatel Aquacentra Letňany Lagoon.

Podpořit sport a zdravý životní styl se městská část rozhodla i kvůli zhoršujícím se údajům o vzrůstající obezitě. Podpora lokálních sportovišť je tak jedním ze způsobů, jak občany nalákat k pohybu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu