• Načítám...
>

Děti z Prahy 18 dostaly nové školní hřiště

  • 27. června 2022,
  • 21:38,
  • PRAHA 18,
  • Johanka Hubičková

Praha 18 se rozhodla přispět dotací na revitalizaci hřiště při Základní a Mateřské škole generála Františka Fajtla. Slavnostní otevření proběhlo při akci "Odplouváme na prázdniny". Počasí přálo, námořníci se dostavili v plné parádě a na novém hřišti se cítili všichni jako na pláži.

Reklama

Děti ze Základní a Mateřské školy generála Františka Fajtla v Praze 18 se těsně před prázdninami dočkaly nového hřiště. Jeho výstavba byla dlouho v plánu a podílelo se na ní hned několik investorů.

"Musím říct, že vděčíme tomuto unikátnímu projektu SYNERGIE školy, spolku rodičů školy, naší městské části a Magistrátu hlavního města Prahy. A jsme rádi, že můžeme tady dnes otevřít naše nové hřiště, herní prvky a těšíme se na další spolupráci všech těchto čtyř stran," podotkla ředitelka školy Eva Duchková.

Starosta a místostarosta městské části s radostí poděkovali za perfektní spolupráci vedení školy a hlavně rodičům. S kolegy z městské části hřiště slavnostně otevřeli a pro potěchu dětí ho také osobně vyzkoušeli proti týmu místních deváťáků.

"Od hřiště očekávám, že tady bude aktivita dětí. Já vítám to, že vedení školy se snaží investovat do sportu a jsem za to velice rád," řekl starosta městské části Zdeněk Kučera.

"Ten největší podíl nemá městská část, ale aktivita Sdružení rodičů a přátel školy tady na Rychnovské na Základní škole generála Fajtla, kteří byli tím hlavním iniciátorem a hnacím prvkem. Jestliže je tady taková skvělá aktivita, tak je pak na městské části, že to podpoříme a vzniknou nová sportoviště. Náš podíl byl takový, jaký by být měl. Postavili jsme se k tomu čelem a já jsem moc rád, že to tady je," dodal místostarosta Prahy 18, Ondřej Lněnička.

 Děti si celé odpoledne užívaly soutěžení, pohody a smíchu. Nové herní prvky byly v obležení větších i menších žáků. K radosti dětí byl připraven skákací hrad a spousta soutěží. A i přes nabitý program "Odplouváme na prázdniny" stihli žáci nové hřiště pochválit.

"Hřiště je super a už se těším, až si tady zahraji na podzim s kamarády."

"Hřiště je super a už se moc těšíme, až si na něm zahrajeme příští rok."

"Hrozně se těším, až si tady na podzim zahraji."

Otevření nového hřiště včetně herních prvků v rámci akce "Loučení se školou" udělalo dětem ohromnou radost. Akce proběhla na výbornou a nám nezbývá, než popřát krásné prázdniny všem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu