• Načítám...
>

Letňany díky dotacím investují do školství i dopravy

  • 15. července 2022,
  • 13:10,
  • PRAHA 18,
  • Marek Tereba

I v letošním roce se v Letňanech investuje do rozvoje městské části. Do jakých oblastí a kolik korun do Letňan doletí? Vysvětluje v reportáži starosta Zdeněk Kučera.

Reklama

Osmnáctá městská část i letos investuje do rozvoje několika oblastí. Občané se tak mohou těšit na novou infrastrukturu i více míst ve školkách. Již v září se otevře nová školka pro sto dětí ve Škarvadově ulici. Mateřinka bude environmentálně zaměřená a vnitřní členění tříd budou symbolizovat přírodní živly - slunce, oheň, voda, ale také třeba zem, vzduch či rostliny. Budova bude navíc vybavena rekuperací tepla a počítá se i se zadržováním vody v retenčních nádržích. Dotace na stavbu činí více než třináct milionů korun.

„Pak se dále investovalo do generála Fajtla asi čtyři miliony a dále se rozpouštělo do dalších škol. Výměna povrchů v tělocvičně Třinecká, tam je to zhruba za tři miliony, kde bude kompletně nový povrch, bude to atestovaný povrch a myslím si, že se na to budou děti těšit," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

Masivně se investuje také do oblasti dopravy. 

„Jedna věc je třináct a půl milionu do stavby korza. To je bezpečný propoj sídliště a lesoparku, kdy maminky s kočárky a dětmi na odrážedlech budou moci ze sídliště do lesoparku," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

Konkrétně se jedná o dostavbu části od křižovatky ulic Kramolínská a Nepomuckých. Kromě nového povrchu zde bude také instalován městský mobiliář.

„A další projekt je v ulici Ostravská. Výměna povrchů za šest a půl milionu," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

Tady bude kompletně obměněn starý asfalt za nové dlažební kostky, které budou z osmdesáti procent zadržovat vodu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu