• Načítám...
>

Září bude v Letňanech plné akcí

  • 2. srpna 2022,
  • 8:29,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Vinobraní, pivobraní i velká sportovní akce. To vše slibuje městská část Praha 18 na září. Více o připravovaných akcích prozradíme v naší reportáži.

Reklama

Září plné akcí připravuje Praha 18. Na své si tak přijdou obyvatelé Letňan napříč všemi generacemi.

"Září, to je vždycky měsíc, kdy je těch akcí několik. 3. září máme vinobraní. Klasický program, pohádka pro děti, ochutnávka dobrých vín. Pro dospělé tam je třeba folklórní soubor Mateník. A jako vždy přijďte, pobavte se, my doufáme v krásné počasí," řekla Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

Dny 16. a 17. září budou patřit tradičnímu pivobraní. Akci, která má v Letňanech mnohaletou tradici.

"Ten nápad vznikl před dvanácti lety a já jsem strašně rád, že jsem u toho byl, protože jsem si tehdy říkal, co udělat. Měli jsme dětský den, ale ten podzim byl takový chudý, bych řekl. A protože nemáme žádné vinice, tak když Češi, tak pivo. Tak jsme si řekli, udělejme tady pivobraní. Začalo to, trvá to a já si troufám říct, že je to jedna z největších a nejoblíbenějších akcí právě spolu s dětským dnem, kterou v Letňanech pořádáme," řekl Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Praha 18.

Chybět nebude samozřejmě prezentace převážně malých pivovarů, doprovodný program a také oblíbená tombola. Na září plánuje Praha 18 také velkou sportovní akci.

"Třetí ročník sportovního festivalu, který se koná 10. září. Největším lákadlem tohoto roku je mobilní TEPfaktor, kde na všechny návštěvníky čeká možnost takové rodinné výzvy, kde budou moci nejlépe v rodinném kruhu, jak děti, tak rodiče, plnit různé úkoly. Máme zde různé logické i sportovní překážky," řekl Ivan Polák, radní MČ Praha 18.

Součástí akce bude i přehlídka všech letňanských sportovních spolků, lezecká stěna a další. Více informací o všech akcích budou průběžně doplňovány na webové stránky a Facebook městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu