• Načítám...
>

Letňany mají novou školku

  • 30. srpna 2022,
  • 8:49,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Letňany mají novou mateřskou školu. Slavnostně otevřena byla koncem srpna a svou kapacitou sto míst pokryje deficit městské části.

Reklama

Praha 18 slavnostně otevřela novou mateřskou školu. Ta se nachází v ulici Škarvadova v okrajové části Letňan.

"Já jsem velice rád, že za čtyři roky jsme tady dneska na pásce, že se povedl malý zázrak. Najít finance, najít pozemek a najít možnosti, jak mít sto míst pro děti. Školka má zelenou střechu, je energeticky skoro soběstačná, má sto míst a má venkovní sdílený prostor pro veřejnost," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

"My jsme se rozhodli, že nepůjdeme takou tou standardní cestou, že použijeme nějaké prvky, které jsou všude, jsou uniformní a investovali jsme poměrně značné prostředky do toho, aby to krásně vypadalo. A výsledek tady okolo nás vidíte. Takže to bych řekl, že je její specifikum, že jsme se na rozdíl od těch ostatních letňanských školek rozhodli, že půjdeme do příjemného prostředí jak pro děti, tak samozřejmě pro učitele, aby jim tady bylo báječně a aby si tady užívali ta svá předškolní léta,” řekl Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Praha 18.

Cesta k nové školce ale nebyla vůbec jednoduchá. Městská část se během výstavby i přípravy projektu musela vypořádat s nejednou komplikací.

"Ta cesta je vždycky náročná. My jsme začínali úvahou o demografické studii, kde jsme zjistili, že máme deficit míst ve školkách, takže jsme hledali pozemek, hledali jsme financování, hledali jsme možnost, jak zapojit magistrát a všechno se propojilo. Do toho, když už máte všechno vyřešené, tak přijdou dvě krize, řešíte materiál, nedostatek materiálu, řešíte ceny, hledáte financování a musím teda pochválit všechny - celý tým za to, že všechny krize vyřešili a dnes tady můžeme slavnostně otevírat školku," řekl Zdeněk Kučera. 

Náklady na stavbu školky včetně pozemku a vybavení se vyšplhaly na téměř sto milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu