• Načítám...
>

V Letňanech proběhlo tradiční vinobraní

  • 4. září 2022,
  • 14:25,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Na Staré návsi v Letňanech se uskutečnilo už tradiční vinobraní. Městská část Praha 18 přichystala pro návštěvníky bohatý doprovodný program, kde nechybělo divadlo pro děti, plno soutěží, živá vystoupení kapel a především spousta dobrého jídla a pití. V hlavní roli pak bylo pochopitelně víno, na své si ale přišli i pivaři. Jak akce probíhala se můžete podívat v naší reportáži!

Reklama

Tradiční letňanské vinobraní si nenechaly ujít stovky lidí. Vedle krásného počasí a skvělého vína na ně čekal také bohatý doprovodný program.

"Bude tady i folklorní soubor Mateník, budou tady Holokrci, kapela Premier, takže program až do 22. hodiny a jinak lidé mohou ochutnat nějaké dobré víno, burčák i něco dobrého na zub," řekla Iveta Lojková - místostarostka MČ Praha 18 (TOP 09.

A pokud jde o jídlo, tak tady si dokázal vybrat snad každý. Ať už potřeboval zahnat hlad a nebo si dát jen nějakou tu chuťovku k vínu.

"Sýry k vínu, klobáska, halušky, langoše, hranolky," řekla Iveta Lojková.

Počasí naštěstí vyšlo na jedničku a tak návštěvníkům nic nebránilo v tom, aby si akci pořádně užili. Zajímalo nás, na co se nejvíc těšili. 

anketa

Návštěvníci mohli ochutnat hned několik druhů vín, ať už z Česka nebo ze světa. Své zastoupení tu měla například francouzská vinařství. 

"My tady máme produkty z Provence. Kromě vín - bílých, červených, šumivých, růžových, tady máme i produkty z lanýžů, lanýžový olej, lanýžovou sůl, olivy z Nyons a marmelády rovněž z Provence," řekl Petr Bohuslav - dovozce vín z Francie.

Letňanské vinobraní trvalo až do večerních hodin, kdy akci ukončilo hudební vystoupení. Po celou dobu se lidé dobře bavili a určitě se už teď těší opět za rok, kdy proběhne další ročník vinobraní, které k letňanské Staré návsi už neodmyslitelně patří. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu