• Načítám...
>

V letňanském lesoparku se konal sportovní festival

  • 12. září 2022,
  • 8:16,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Dospělí, ale především děti si v Praze 18 užili den plný sportovních aktivit a rodinných soutěží. Ve zdejším lesoparku se totiž konal třetí ročník Letňanského sportovního festivalu.

Reklama

Fotbal, lední hokej, lezecká stěna nebo třeba gymnastika. V letňanském lesoparku se už potřetí sešly sportovní spolky z blízkého okolí, aby představily své disciplíny.

,,Je to možnost na začátku září, kdy si rodiče a děti vybírají, jaký kroužek a jaký sport budou dělat, tak zde máme ten sportovní festival, aby měly možnost si ty kroužky vyzkoušet, potkat se s těmi lidmi, kteří je provozují a měli vlastně možnost se s tím nějak seznámit," vysvětlil radní pro sport městské části Praha 18, Ivan Polák.

,,My jsme vlastně z klubu HC Letci Letňany, děláme hlavně hokej. Tady jsme udělali stanoviště pro děti, takové mantinely, které používáme na mini hokej. Minulý rok jsme tady, myslím si, nějaké dva, tři kluky udělali, přišli k nám na kurz bruslení, zkusili si to. Přišly nám děti z téhle akce, takže i pro nás je to super nábor," popsal svou zkušenost s Letňanským sportovním festivalem hokejový šéftrenér mládeže, Ladislav Kadaně.

“Proč jsi sem přišel? Chceš být hokejista?”

,,Jo, já už jsem hokejista," řekl rozhodně malý účastník festivalu u hokejového stánku.

"A jak ti to jde?"

"Dobře."

Letňanský sportovní festival si nenechal ujít ani starosta Prahy 18 s rodinou. I on se snaží své děti vést ke sportu.

,,Je tady přes dvacet stánků, takže očekávám, že tady bude nějakých patnáct druhů sportů a jde o to, že děti při vstupu vyfasují formulář, každý ten stánek má razítko a při dosažení všech těch razítek dostávají na hlavním stanu cenu. Jsem trojnásobný tatínek a děti se snažím vést ke sportu, řeším s nimi plavání, gymnastiku a atletiku," řekl starosta městské části Praha 18, Zdeněk Kučera.

V rámci festivalové soutěže, do které se mnohdy musela zapojit celá rodina, si návštěvníci akce vyzkoušeli nejen celou řadu sportů, ale také nejrůznější dovednosti, které otestovaly jejich šikovnost, obratnost a koordinaci.

,,Tady se musí vlastně pomocí tohoto jeřábu stavět takováto věž ze dřeva a musí se to nějak nandat na ten jeřáb a potom to postupně stavět," řekla jedna z účastnic festivalu.

“Je to náročné?”

,,Hodně," doplnila.

,,Tady jde o to, že je tady kulička na startu a my jí musíme zvednout a nesmí spadnout do díry a musíme ji přemístit bludištěm až sem do bílého," uvedl další z mladých účastníků.

“A je to těžké?”

“No, tak je to těžký," doplnil s váhavým úsměvem chlapec.

I přes aprílové počasí byla účast na Letňanském sportovním festivalu hojná. Nejoblíbenější atrakcí byl jednoznačně elektrický býk a lezecká stěna. Podobné akce chce vedení Prahy 18 rozšiřovat a podporovat tak děti ve sportu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu