• Načítám...
>

V pražských Letňanech teklo pivo proudem

  • 18. září 2022,
  • 20:33,
  • PRAHA 18,
  • Lucie Sinková

V pražských Letňanech se rok co rok koná Pivobraní. Místní ale i přespolní se schází na Staré návsi, aby si užili příjemný víkend se sousedy, ochutnali nejrůznější pochutiny a především vybrali to nejlepší pivo. Pamatováno je i na děti, pro které bylo připraveno několik atrakcí, pohádkový kvíz a především bohatá tombola.

Reklama

Na Staré návsi se konalo tradiční Pivobraní. Zlatavý mok tekl proudem a nechyběl zajímavý program jak pro dospělé, tak i pro děti.

,,Máme tady Junglepark, který tady má takovou šplhací kostku a nějaké soutěže, také pohádkový kvíz pro děti, budeme losovat až 70 cen. Sponzoři byli štědří. Také tu bude dobročinná tombola ve prospěch humanitárního fondu. A dospělí mohou hlasovat o nejlepší pivovar a nebo sbírají razítka za vypitá piva," řekla Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

Pivobraní v Letňanech mívá spíše komorní až rodinnou atmosféru. Tomu odpovídá i počet pivovarů. Těch je každoročně tak akorát, aby se vešly na Starou Náves a zároveň stihly uspokojit veškerou poptávku. 

,,Většinou se to pohybuje úplně stejně. To Pivobraní není tak veliké a tak se nám zdaleka nedaří všechny pivovary získat, je to pro ně přeci jenom dálka. A není tady taková výtoč, jako na jiných obrovských pivobraních, ale máme přes třináct piv," prozradila Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

Kromě lahodného moku si návštěvníci mohli dopřát také víno, míchané nápoje a na zahřátí kávu. V nabídce bylo i něco na zub -  hamburgery, langoše nebo trdelníky. A atmosféra byla i přes občasnou nepřízeň počasí vynikající, což si pochvalovali jak malí, tak i velcí.

  ,,Když vyjde počasí, tak se snažíme chodit každý rok. Děti to mají rády." 

,,Je to příležitost poslechnout si muziku, dát si pivko, pustit děti na atrakce, aby si to užily."

,,S dcerou jsme musely dorazit, i když pršelo. Říkala, že musíme tady být."

,,Bude tady břichomluvec a jsem zvědavá, jak se mluví břichem." 

,,Líbí se mi třeba ohňová show, na tu se těším. A ten Pískomil se vrací se mi taky líbí."

,,Mám ráda atrakce a také to hřiště, houpačky."

S přibývajícím večerem se na podiu střídaly kapely nejrůznějších žánrů. Letňanští se těšili na Holokrky, následovala skupina Kamelot - tribute a nakonec publikum rozžhavili mladí The Silver Spoons. A místo tradičního ohňostroje se všichni přítomní dočkali vydařené ohňové show.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu