• Načítám...
>

Letňanskou oblohu zpestřili draci

  • 9. října 2022,
  • 14:36,
  • PRAHA 18,
  • Věra Dušková

V Letňanech se konala tradiční drakiáda. Účast byla hojná a draků plná obloha.

Reklama

Krásné říjnové odpoledne přálo všem, kteří si přišli do Letňan užít létající výtvory všeho druhu. Tradiční letňanská drakiáda přinesla všem řadu zážitků.

„Máme přes sto dvacet startujících s drakem ve všech věkových kategoriích. V začátku jsme se trochu báli počasí, ale nakonec se vydařilo. I ten vítr začal," řekla Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

Pořadatel, tedy MČ Praha 18, pak vybral mezi soutěžícími ty nejlepší a rozdal odměny. Samozřejmě, že nejvíce odměn putovalo do dětských rukou - až po ty nejmenší. Ale na své si přišli i dospělí.

"Určitě mě baví ta volnost toho draka. Vlastně ne, protože ho máme na provázku. Ale baví mě to sledovat tady. Když potom všichni vypustili svoje draky, tak bylo nebe plné draků a byla to krása," řekla Vendy Fenclová, vítězka soutěže v kategorii dospělých.

„Co se ti nejvíc líbí na drakiádě?“

„Asi se mi nejvíc líbí, že se tady pouštějí ti draci a na nebi jsou vidět všichni.“

„Že pouštíme hodně draky a že nám to tady hezky létá.“

„Že jsem první nahoře a ten drak je moc hezký.“

"Je dobré, když hodně fouká vítr a ti draci létají. Tady vidíte, když se otočíte, že draci létají hodně a líbí se mi, že je tady hezká atmosféra a prostě je to hezké."

Děti nejvíce baví létat s draky kupovanými. Vlastních výrobků je pomálu.

„Já si myslím, že je to tím, že je to jednodušší. Přijdete do krámu, vyberete si hodně barevného draka. Dneska samozřejmě frčí různé pohádky, hrdinové, takže to je na těch dracích nejvíce vidět," řekla Iveta Lojková.

„Co tě baví víc – létat se svým drakem nebo s tím, kterého si koupíš?“

„Asi víc s tímto, kterého mám tady na nebi, protože hezky létá.“

„Dneska jsme ho koupili.“

„Když ho děláš, tak je to větší zábava, víc ti na něm záleží a víc se snažíš, aby ti vzlétnul. Když je koupený, tak si koupíš draka a už je konec. Prostě si říkáš, tak leť a když nepoletíš, tak tě prodám nebo něco takového.“

Pořadatelé letňanské drakiády mysleli i na ty, které by snad draci omrzeli. Mohli se vyřádit na obří trampolíně nebo si vyzkoušet svou šikovnost ve výtvarné dílničce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu