• Načítám...
>

V Letňanech se konal Den zdraví

  • 13. října 2022,
  • 12:34,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha 18 uspořádala již tradiční Den zdraví. Ten se konal v obřadní síni místní radnice a nabízel návštěvníkům například možnost si nechat zdarma vyšetřit zrak či změřit krevní tlak.

Reklama

V obřadní síni radnice osmnácté městské části se konal tradiční Den zdraví. Jedná se o osvětovou akci, která návštěvníkům nabízí bohatý program zaměřený na zdravý životní styl, stravování nebo mimo jiné i prevenci onemocnění.

"Ta akce je určená pro letňanské obyvatele. Pořádáme ji řádově více jak deset let, je to dvakrát ročně a letňanští mají možnost si na této akci změřit tlak, tep, hladinu cukru v krvi, ženy mají možnost se naučit samovyšetření prsu proti rakovině. Tradice je dlouhodobá, nicméně si myslím, že je to více jak deset let určitě, co tuto akci pořádáme dvakrát ročně," řekl Martin Halama, radní MČ Praha 18.

Během celého dne si mohli návštěvníci také například nechat změřit hladinu cukru nebo cholesterolu v krvi, krevní tlak a puls nebo množství tuku v těle. Ve spolupráci s městskou částí se na Dni zdraví podílelo také několik organizací.

"Letos tady máme poprvé Immuno-flow, což je společnost, která se zabývá imunologií a alergiemi. Je tady klub Žab, což jsou ženy po ablaci prsu, je tu červený kříž, který nám pomáhá měřit tlak a tep a nově je tady Darwin, který se zabývá zdravou výživou," řekl Martin Halama, radní MČ Praha 18.

O akci byl mezi obyvateli Letňan velký zájem. První návštěvníci sem zavítali hned pár minut po jejím zahájení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu