• Načítám...
>

V Praze 18 si zvolili nové vedení městské části

  • 10. listopadu 2022,
  • 19:27,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 18 - Letňany má nové vedení! Zvolila si ho na ustavujícím zasedání zastupitelstva. Pokračuje úspěšná koalice ve složení ODS, hnutí ANO a TOP 09. Naopak v opozici jsou nyní Zdravé Letňany, Piráti a SPD. Staronový starosta Zdeněk Kučera (ANO) společně s místostarostou Ondřejem Lněničkou (ODS) představili hlavní priority, kterým by se chtěli v následujícím volebním období věnovat.

Reklama

Městská část Praha 18 se přidala k dalším částem hlavního města, které už znají složení svého zastupitelstva a vědí, kdo jim bude v následujícím volebním období sloužit. Starostou byl znovu zvolen pan Zdeněk Kučera (ANO).

„Především bych chtěl poděkovat bývalým zastupitelům za odvedenou práci v ne úplně lehkém volebním období, kdy jsme čelili několika krizím. Dále bych chtěl poděkovat letňanským občanům za to, že nám pomohli při těch krizích a za důvěru při volbách,“ říká staronový starosta MČ Praha 18, Zdeněk Kučera (ANO).

Pan starosta zároveň na ustavujícím zasedání zastupitelstva představil hned několik oblastí, kterým by se chtěl ve své funkci věnovat.

„Pro mě jako letňanského patriota je především priorita školství, zdravotnictví a chtěl bych navázat na projekty v dopravě. Co se týká bezpečnosti, tak bych rád navýšil počet strážníků, kamerového systému a další projekty,“ dodává Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

Do křesla místostarosty opět zasedne Ondřej Lněnička, který by rád navázal na práci z minulého volebního období. 

„Zejména školství, protože investice do vzdělání, to je investice do budoucnosti našich dětí. Co nás čeká dále? Nesmírně složitý problém, a to je řešení právních vztahů s CPI. Kdy ta záležitost bude vyžadovat nejenom podporu na území naší městské části, ale věřím, že se nám jí dostane i z Prahy,“ doufá místostarosta MČ Praha 18, Ondřej Lněnička (ODS).

Řešení vztahů se společností CPI si pan místostarosta bere jako osobní výzvu.

„Máme 13 hektarů, na kterých stojí zhruba čtvrtina letňanského sídliště, ale pozemky pod tím sídlištěm nám nepatří. Já budu pevně doufat, že najdeme shodu napříč politickým spektrem, nejenom v koalici a vyřešíme to tak, aby nás to dále neohrožovalo, protože to je velmi složitý a tíživý problém,“ uzavírá Ondřej Lněnička (ODS), místostarosta MČ Praha.

Radnice Prahy 18 má tak kompletní nové vedení do dalšího volebního období. Městské části tak nezbývá, než popřát mnoho dobrého v náročných časech, které nejenom osmnáctku, ale i celou Prahu a Česko v nejbližší době čekají. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu