• Načítám...
>

V Letňanech už září vánoční stromeček

  • 27. listopadu 2022,
  • 19:35,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

V Česku začal advent a na první adventní neděli zároveň v městské části Praha 18 - Letňanech rozsvítili obří vánoční stromeček. Na rozdíl od roku 2021, kdy vedení radnice muselo rozsvícení stromku kvůli koronaviru pouze oznámit, rok 2022 byl pro občany Letňan podstatně veselejší, protože se ho mohli zúčastnit osobně. A bylo na co koukat! Kromě samotného rozsvícení pak na návštěvníky čekal doprovodný program včetně živé hudby a nechyběly ani oblíbené stánky s langošem nebo něčím dobrým na zahřátí.

Reklama

Praha 18 Letňany se přidala k dalším městským částem, které už mají svůj vánoční stromeček. Slavnostní rozsvícení proběhlo přímo před budovou radnice na první adventní neděli přesně v 17 hodin.

Oproti roku 2021, kdy kvůli koronavirové situaci muselo být rozsvícení stromku občanům Prahy 18 pouze oznámeno, o rok později si krásný předvánoční zážitek nenechaly ujít stovky lidí. Na rozdíl od některých jiných městský částí mají navíc Letňany tu výhodu, že mají stálý stromek.

„Na to jsme patřičně hrdí, říkáme mu letňanský fešák a je to velká úspora v tom, že nemusíme nikde nic kupovat, řezat, dovážet a stačí ho jen ozdobit a rozsvítit,“ pochvaluje si starosta městské části Praha 18, Zdeněk Kučera (ANO).

Městská část si tak půjčuje pouze ozdoby od společnosti Technologie hlavního města Prahy a každý rok si zvolí, jak by stromeček měl vypadat. Na radnici se nicméně drží klasiky a dobře dělají, protože stromeček vypadá opravdu krásně. Kromě samotného rozsvěcení čekal na návštěvníky i doprovodný program včetně živé muziky, například skupina Holokrci. 

„Snažíme se to udělat odlehčeně v duchu tradic, takže tady máme staročeské trdelníky, svařák, vánoční punč a tak dále. Program je bohatý, je zaměřený hodně na děti, měli jsme zde jako vždy tombolu a soutěž. Věřím, že si každý našel to svoje,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 18, Ondřej Lněnička (ODS).

První adventní nedělí bohatý předvánoční program v Letňanech teprve začíná. Rodiny s dětmi čeká například Mikuláš nebo 22. prosince pak podávání oblíbené rybí polévky. Více o programu najdete na stránkách městské části Praha 18. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu