• Načítám...
>

V Letňanech mají novou ordinaci s praktickou dětskou lékařkou

  • 4. ledna 2023,
  • 12:38,
  • PRAHA 18,
  • Monika Rusová

Najít praktického lékaře pro své dítě a dorost je téměř všude velký problém. V Letňanech se s novým rokem otevřela zcela nová ordinace.

Reklama

Pediatrů je málo a tak se městská část Praha 18 rozhodla jejich řadu lékařů posílit. S novým rokem se zde otevřela nová ordinace.

"Je to ordinace praktického dětského lékaře. To znamená, že je určená pro děti od novorozeneckého věku až po mladé dospělé do věku 19 let," řekla Iveta Toupalíková - praktická lékařka.

"Já mám pod sebou zdravotnictví už 13. rokem, takže vím, co nás v Letňanech v tomto oboru pálí. Dětský lékař byl u nás nedostatkové zboží, jak se říká, takže pro mě bylo prioritou paní doktorku přesvědčit, že Letňany jsou tou správnou městskou částí," řekla Iveta Lojková (TOP 09) - místostarostka MČ Praha 18.

Na zřízení ordinace se městská část Praha 18 podílela finančně, ale podle místostarostky Lojkové bylo nejtěžší přesvědčit paní doktorku, aby byla právě v Letňanech.

"Je to prostor Mateřské školy Příborská, ale je to v tom pavilonu, kde je pouze technické zázemí. Nejsou tam třídy dětí, takže rodiče nemusí mít strach, že by se zdravé děti potkávaly s těmi nemocnými. A i ten pavilon je oddělený od mateřské školky plotem," řekla Iveta Lojková (TOP 09) - místostarostka MČ Praha 18.

"Každý den v týdnu, pět dní v týdnu. Ordinační doba je rozdělena pro děti zdravé, na prevence, pro děti akutně nemocné a pro děti zvané chronicky nemocné tak, aby se zde nepotkávaly. Ještě máme dostatek míst a tu kapacitu naplňujeme průběžně, takže se nemusí nikdo bát," řekla Iveta Toupalíková - praktická lékařka.

Zájem o registraci svého dítěte můžete projevit na webových stránkách www.pediatrienoveletnany.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu