• Načítám...
>

DPS v Letňanech čeká rozšíření a modernizace

  • 20. ledna 2023,
  • 14:31,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Dům s pečovatelskou službou v městské části Praha 18 Letňany se dočká modernizace a rozšíření. Vzniknou nové kapacity pro klienty a další místa pro společná setkání. Současná budova se celkově rozšíří a bude vizuálně atraktivnější a jeho obyvatelům nabídne daleko větší komfort. V současné době je hotový architektonický projekt, městská část aktuálně na realizaci shání finanční prostředky. Více už v naší reportáži.

Reklama

Dům s pečovatelskou službou v severní části sídliště Letňany se v budoucnu dočká rozšíření a celkové modernizace. Aktuálně mohou klienti v areálu bývalé mateřské školky využívat 28 bytových jednotek, v plánu je ale rozšíření až na konečných 47. 

„Tím, že zvedneme tu budovu DPS o jedno patro, dále počítáme s tím, že v prostředním patře vznikne předsazená terasa, která bude sloužit k potkávání seniorů, kteří tam bydlí, ať už mezi sebou nebo s rodinnými příslušníky,“ plánuje radní MČ Praha 18 Martin Halama (ODS a Svobodní).

Městská část si zároveň od projektu slibuje celkové otevření do veřejného prostoru, a to odstraněním původního oplocení a vytvořením nové pochozí terasy.

Projekt už má finální architektonickou podobu. Autorem návrhu je Architektonická kancelář Křivka. Městská část Praha 18 na něj momentálně shání finance. 

„Máme schválené územní rozhodnutí, jsme ve stavebním řízení a co se týká financí, tak to je momentálně problém, ale doufáme, že se nám projekt podaří zrealizovat ještě v tomto volebním období,“ vypočítává Martin Halama (ODS a Svobodní), radní MČ Praha 18.

Financování projektu by pak mělo jít částečně z rozpočtu městské části Praha 18, ale zejména pak z peněz Magistrátu hlavního města Prahy. Snad tedy vše půjde podle plánu a senioři z letňanského domu s pečovatelskou službou se za pár let dočkají hezčího a přívětivějšího domova. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu