• Načítám...
>

Letňanskými ulicemi prošel masopustní průvod

  • 23. ledna 2023,
  • 16:24,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Masopustní veselí zavládlo v Praze 18. Zdejší letňanská radnice uspořádala tuto akci už tradičně společně s místními hasiči.

Reklama

Živá hudba, veselí a pestrobarevné masky. Zasněženými ulicemi Letňan prošel masopustní průvod. Oblíbenou folklorní tradici pořádá Praha 18 už řadu let.

,,Jsem velice rád, že nám vyšlo počasí, že je velká hojnost lidí a teď se začneme bavit," řekl starosta Letňan Zdeněk Kučera.

,,Je to tradiční akce, je to masopust, je to o dobrém jídle, pití a zábavě," doplnila místostarostka Letňan Iveta Lojková.

I letos se lidé sešli před radnicí, odkud se potom společně za doprovodu hasičů a živé hudby vydali do ulic Letňan.

,,Šli jsme na Šumperku, dále pak do Křivoklátské a vracíme se vlastně na Starou náves. Je to tradiční kolečko, kde se vlastně obchází městská část a vítá se," popsal starosta.

,,Já jsem teprve před chvíli přišla, ale vypadá to velmi zajímavě, hezky barevně," řekla jedna z účastnic průvodu.

,,Ty masky mají všichni moc pěkné," odpovídala nám další žena mezi maskami.

,,Holky, jak se vám tady líbí?"

,,Dobře," odpověděla jedna z dívek.

,,Dobrá zábava," řekl pán, který se do masopustního průvodu přidal se svým vnukem.

I přes mrazivé počasí si lidé v průvodu zpívali a očividně bavili i své okolí. Masky se nakonec zastavily na Staré návsi, kde na všechny čekal bohatý program a rozhodně bylo i co jíst a pít.

,,Tradiční masopust je vždycky o zabíjačce, takže jsou zde zabíjačkové speciality a pak už je to i o sladkostech, palačinky, trdelníky," řekla Ludková.

,,To masopustní období je samozřejmě o tom, že si připomínáme staré české tradice a mě těší ten obrovský zájem těch lidí, děti se skvěle baví. Ale hlavně je to o tom, že se tady potkáváme při takových neformálních příležitostech a můžeme si tady říci třeba věci, které si nemůžeme říct na jednání zastupitelstva," vysvětlil Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Praha 18.

,,Takováto akce spojuje lidi v té městské části, ať jsou takoví nebo takoví a prostě jsme, já vždycky říkám, lidi a je to o lidech a ta atmosféra je super," řekl Stanislav Nekolný (ANO) - radní MČ Praha 18.

Na Staré návsi pak lidé vydrželi hodovat ještě několik hodin. Nechyběla soutěž o nejlepší masku, představení Staropražští pardálové ani živá hudba.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu