• Načítám...
>

Letňanský pěvecký sbor Ajeto oslavil 20 let

  • 21. března 2023,
  • 17:47,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Již dvacet let se do historie zapisuje letňanský pěvecký sbor Ajeto. A nebýt koronaviru, oslavil by letos rovnou 23 let. Kulaté jubileum sbor pořádně oslavil, a to koncertem s názvem Nebe na zemi v půdním ateliéru na čakovickém zámku, kde publiku naservíroval řadu skladeb od lidovek, spirituálně laděných písní, až po moderní a současné skladby. Jak se koncert povedl a jak se sbor dal dohromady se dozvíte v naší reportáži!

Reklama

V roce 2002 projevili někteří rodiče zájem a chuť zazpívat si se svými dětmi hrajícími v orchestru HraJeTo při Základní škole Rychnovská. To bylo prvním impulsem ke vzniku pěveckého tělesa Ajeto, které letos slaví 20 let a pro veřejnost připravil koncert s názvem Nebe na zemi.

„Zazní takové největší hity sboru a také nový program. Bude to všehochuť, od lidových písní přes úpravy populárních skladeb až po různé zajímavé zahraniční skladby,“ láká na koncert Karolína Řepová, sbormistryně pěveckého sboru Ajeto.

Sbor Ajeto tvoří nejenom zpěváci a zpěvačky, ale také se v něm hraje hned na několik hudebních nástrojů, jako jsou kytara, flétna, housle a mnoho dalších. 

„Z velké části jsme učitelé, také několik lékařů a mnoho dalších, jiných povolání a scházíme se proto, že máme moc rádi muziku a je nám spolu dobře,“ vysvětluje členka pěveckého sboru Ajeto Marta Lísková.

Na koncertě, který proběhl v půdním ateliéru čakovického zámku, se mohlo publikum radovat z více než desítky skladeb, mezi kterými nechyběly ani legendární písně jako Wonderful World, Bohemian Rhapsody a na úplný závěr zazněla i skladba Nebe na Zemi od Jaroslava Ježka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu