• Načítám...
>

Letňanské pálení čarodějnic proběhlo ve velkém stylu

  • 1. května 2023,
  • 15:48,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Po celém Česku i celé Praze se 30. dubna zapalovaly ohně a pálily se čarodějnice. V městské části Praha 18 - Letňanech se tato tradiční akce konala na louce vedle OC Letňany, která se slušně zaplnila lidmi. Vedle zapálení ohně, které proběhlo přesně v 18:10, se mohli návštěvníci těšit na bohatý doprovodný program. Nechybělo vystoupení několika kapel, pro děti zase hasiči připravili několik soutěží a kdo chtěl, mohl si zaskákat na trampolíně, povozit se na kolotoči a užít si spoustu další zábavy. Na každém rohu se pak opékaly buřty a samozřejmostí byla i řada stánků s dobrotami.

Reklama

Na 30. dubna připadá filipojakubská nebo Valpuržina noc. Většina z nás tento den ale stejně zná nejčastěji pod názvem pálení čarodějnic. Tato akce se koná po celém Česku a městská část Praha 18 - Letňany v tomto směru nemohla být výjimkou. Čarodějnice se tam letos konaly na louce před Obchodním centrem Letňany a kdo dorazil, tak určitě nelitoval. 

„Je tady například kapela Flám, Elán Revival, Chůdadlo, je tady akrobatická a ohňová show. Pro lidi je tady vydávání buřtíků na opékání zdarma, už se blížíme k vydání 1000. buřtíku a máme udělané malé, bezpečné ohýnky, aby i malé děti si mohly v bezpečí, ne u té velké vatry, toho buřta opéct,“ vysvětluje místostarostka městské části Praha 18 - Letňany Iveta Lojková (TOP 09).

Vedení osmnáctky se snažilo myslet jak na dospělé, tak na děti, kterým navíc připravila speciální program.

„Měli jsme tu pro ně pohádku, na programu jsou různé soutěže, akce pro ně připravili také hasiči nebo klub Slunečnice, takže já myslím, že každý si tu přijde na své,“ říká Iveta Lojková (TOP 09), místostarostka městské části Praha 18 - Letňany.

anketa

„Zatím to tady vypadá moc pěkně. Přišli jsme si dát něco dobrého. Samozřejmě pivečko k tomu a přišli jsme si užít hezký den.“

„Tady v Letňanech je to vždycky vyhlášené, já jsem odsud. Zatím je kulturní program super, jsem spokojený.“

 „Nám se to tu líbí moc. Hlavně, že tu není moc lidí, nikde nejsou žádné fronty a je tady spousta místa, takže super. Sluníčko svítí, je to paráda.“

"Na co jste se přišli podívat?"

„Přišli jsme se podívat na kapelu a na Chůdadla.“

„Já sem chodím každý rok, takže se dívám, jestli je tu něco nového nebo ne.“

A kdyby náhodou někdo dostal hlad nebo žízeň, nemusel se bát, že by to na letňanských čarodějnicích bylo jak U snědeného krámu. 

„Klasika, langoše, bramboráky a pivo, limonáda,“ vyjmenovává místostarostka městské části Praha 18 - Letňany Iveta Lojková (TOP 09).

Vrcholem čarodějnického dne ale bylo pochopitelně zapálení velké vatry a zlé čarodějnice, kterou letos vyrobily děti ze Základní školy Tupolevova. Letňanské čarodějnice se tak i díky krásnému počasí nad míru vydařily a cestu si na ně našla spousta lidí, kteří se skvěle bavili.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu