• Načítám...
>

V obřadní síni radnice Prahy 18 se konala mše svatá

  • 28. května 2023,
  • 21:02,
  • PRAHA 18,
  • Veronika Kuželková

V Praze 18 se věřící dočkali svého faráře. Místní radní se tu totiž rozhodli každou poslední neděli v měsíci pořádat mši svatou. Ta se koná v prostorách obřadní síně místní radnice v Bechyňské ulici.

Reklama

Městská část Praha 18 a společenství římskokatolické farnosti svatého Remigia se společně rozhodli pro obyvatele osmnáctky pravidelně pořádat bohoslužby. 

"Naše městská čas bohužel nemá kostel, takže jsme přemýšleli, jak vlastně vynahradit tento deficit a před dvěma lety jsem se domlouval s panem farářem Stanislavem Gorou, že bychom něco mohli udělat. Začali jsme dělat venkovní mše a nakonec vlastně po dvou letech vidíte, že dneska máme první bohoslužbu v obřadní síni. Zájem je velký. My když jsme dělali ty venkovní mše, tak si toho lidé cenili chtěli a přáli si, aby to bylo někde uvnitř, protože v zimě to není úplně ideální. Takže jsme oslovili pana faráře Stanislava, ten říkal, že ta obřadní síň je ideální, následně odešel, takže to převzal pan František," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta, MČ Praha 18.

"Já jsem za to vděčný, za tuhle spolupráci, která vznikla. Protože Letňany jsou relativně velké, ale nemají nějaký svůj bohoslužebný prostor. Tak jsem moc rád za tuhle nabídku, že se můžeme scházet tady v prostorách městské části v obřadní síni a nějakým způsobem vyzkoušíme, jak se to chytne," řekl František Čech, administrátor farnosti, Farnost Čakovice.

Mše svatá se bude v obřadní síni radnice konat každou poslední neděli v měsíci v 18 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu