• Načítám...
>

Praha 18 podpoří lokální sportoviště a občany v pohybu

  • 13. června 2023,
  • 16:55,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 18 pokračuje v projektu Corrency. Skrze něj radnice podpoří lokální sportoviště. Záměrem bude i tentokrát motivovat své obyvatele k pohybu.

Reklama

Praha 18 podpoří lokální sportoviště a mimoškolní aktivity pro místní děti a mládež. Radnice tak opět prostřednictvím projektu Corrency pomůže rodičům s financováním zálib a koníčků jejich ratolestí.

,,Přispíváme půl milionem. Rodič se přihlásí do systému, přihlásí se i spolek a pak rodič vlastně určuje, kde může čerpat ty correnty, kde má to zvýhodněné kroužkovné za padesát procent," řekl starosta pražských Letňan Zdeněk Kučera (ANO).

Své děti mohou letňanští rodiče přihlašovat na webových stránkách praha18.corrency.cz/. Do projektu mohou být zapojeny děti od tří do 15 let. Po registraci získají tisíc correntů, což se rovná jednomu tisíci korun. Rodiče pak při platbě za kroužky mohou ušetřit až 50 % z původní ceny.

,,Bude záležet na tom, která sportoviště se nám do toho projektu Corrency přihlásí. My jsme samozřejmě v kontaktu s našimi místními spolky, takže předpokládáme, že všechny naše místní spolky, především ty, které jsou sportovně zaměřené, ale pak to samozřejmě může být i na kroužky, které budou v rámci škol," upřesnila vedoucí letňanského Odboru školství, kultury a tělovýchovy Marcela Horešovská.

Jednotlivá sportoviště se mohou do projektu zapojit už nyní. Rodiče budou moci své děti přihlašovat v průběhu července.

,,Během srpna a září budou moci uplatňovat a v případě, že by se ty finanční prostředky nevyčerpaly, tak samozřejmě můžeme ještě prodloužit," doplnila Horešovská.

Důležité je také zmínit, že finanční příspěvek z rozpočtu městské části budou moci získat pouze ty děti a rodiče, kteří jsou trvale hlášeni v pražských Letňanech. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu