• Načítám...
>

Žáci ze ZŠ Tupolevova se utkali na Sportovním dnu mládeže

  • 22. listopadu 2023,
  • 9:54,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Už potřetí se v pražských Letňanech uskutečnil Sportovní den mládeže s Tenisovou akademií Jana Váni. Žáci z převážně prvního stupně změřili své schopnosti na sportovišti Základní školy Tupolevova, a to hned v několika disciplínách.

Reklama

Hledání talentovaných sportovců napříč celým Českem pokračuje. Sportovní den mládeže s Tenisovou akademií Jana Váni se tentokrát uskutečnil na Základní škole Tupolevova v pražských Letňanech.

,,Hledáme opět postupující hráče na velké finále. Když máme menší děti, tak spíš hledám jednotlivce než týmového ducha a tudíž se děti testují navzájem mezi sebou, hledám mezi nimi právě tu pravidelnost, disciplinovanost a toleranci k druhým," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

Jako v každém sportu, i tady se počítaly branky, body a vteřiny. Své síly žáci změřili celkem v pěti disciplínách.

,,Je to soutěžní pětiboj, pět disciplín, pět aktivit, pět brankovišť - fotbal, florbal, házená a frisbee a tenis," doplnil Váňa.

,,Mám velkou radost, že tento druh všestranné sportovní akce probíhá právě na jedné z našich základních škol, a to i za finanční podpory městské části. Jak můžete vidět, děcka si tu akci samy užívají a budeme se těšit, že v prosinci budou úspěšní i na Kladně ve finále," řekla Helena Lukešová (ANO) - radní MČ Praha 18.

anketa

,,Mně se ta akce líbí a šel jsem sem kvůli tomu, že je to ten sport, já rád sportuju."

,,Já se těším, až budu hrát florbal, protože ho mám moc ráda a navíc sportuju každý den."

,,Těšíme se, až budeme sportovat."

Sportovní den mládeže má ale ve školách nejen objevovat mladé talenty, ale obecně také přivést děti ke sportu. Ten je podle odborníků důležitý například pro zdravý tělesný vývoj. Řada dětí má kvůli nedostatku pohybu špatnou koordinaci a chybí i přirozená pohyblivost.

,,Loni, když jsem byl v Brně, tak si holka v sedmé třídě zlomila nohu, když se ohýbala pro míč. Tudíž je potřeba vůbec děti naučit takové ty základní pohybové návyky, jako je dřep, ohnutí, podřep a pády, děti neumí padat a lámou si u toho zbytečně kosti," řekl Váňa.

Kromě fyzické zdatnosti pak děti díky sportu získávají také nová přátelství, naučí se disciplíně a obecně mohou získat zase jiné kvality, než které načerpají v lavicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu