• Načítám...
>

Letňanští se mohli nechat vyšetřit během Dne zdraví

V Praze 18 mají za sebou další Den zdraví. V rámci něj se mohli Letňanští přijít nechat vyšetřit přímo na úřad městské části. Opět tady pro ně byli například pracovníci červeného kříže, u kterých si mohli nechat změřit tlak nebo zkontrolovat hladinu cukru a cholesterolu. Městská část akci pořádá dvakrát do roka.

Reklama

Vždycky je dobré jakékoliv zdravotní problémy podchytit včas. A i když je člověku celkem dobře, proč se preventivně nepřekontrolovat? Právě na to pravidelně myslí v Letňanech. Opět se tu proto v prostorách Městského úřadu Praha 18 konal Den zdraví.

"Posláním této akce je, že mohou všichni Letňanští přijít sem do té obřadní síně, nechají si změřit tep, tlak, oční pozadí a také tu máme stánek nebo stolek, kde se Letňanští mohou dozvědět něco o samovyšetření prsu. Nemá to suplovat doktorskou práci, je to pouze informativní, jak navést toho občana k tomu, aby následně při nějakých zvýšených hodnotách navštívil lékaře," řekl Martin Halama (ODS a Svobodní), radní MČ Praha 18.

Den zdraví tady pořádají dvakrát do roka. Jednou na jaře a podruhé na podzim. Návštěvníci se tady například mohou svěřit do rukou zkušených pracovníků červeného kříže. Ale nejen to, tentokrát tady například mohli ochutnat sušené červy a potraviny z nich vyrobené. Nové studie ukazují, že je hmyzí potrava zdraví prospěšná.

"Je to téměř čistý protein a další vitaminy a minerály, není tam téměř žádný tuk ani škodlivé látky a zároveň je to velmi ekologické vůči planetě a životnímu prostředí, protože na pěstování těchto moučných červů a cvrčků a toho hmyzu nespotřebujeme ani zdaleka tolik zdrojů a energie jako právě pro chování dobytka nebo chování slepic a kuřat," řekl Ondřej Kouklík, kurátor Přírodovědného spolku Darwin.

Ale ještě zpátky k prevenci. Jak už zaznělo, zájemci si tady mohli vyzkoušet, jak provádět samovyšetření prsu. Možná je tedy k věci připomenout, že městská část podporuje tuto prevenci. Letňanským například přispívá pětistovkou na sonografické nebo mamografické vyšetření prsu. Stačí si zažádat na Odboru sociální péče a zdravotnictví. Všechny informace jsou na stránce www.letnany.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu