• Načítám...
>

Praha 18 opravila sportovní areály v Letňanech

  • 20. února 2018,
  • 11:44,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 18 se snaží veřejnost a hlavně děti podpořit ve sportování a zdravém pohybu. Proto se na začátku tohoto roku dokončily revitalizační práce na sportovních areálech, které využívají hlavně školy. Využívat je ale smí i veřejnost.

Reklama

V rámci rekonstrukce všech původních sportovních ploch v pražských Letňanech byla v letošním roce dokončena také revitalizace sportoviště při Základní škole Tupolevova.

"V letošním roce jsme dodělali veškerá sportoviště na území MČ Letňany. V dopoledních hodinách v ZŠ Tupolevova přibývá hodně žáků a je potřeba letních sportovišť, protože sport = zdraví. To byl první fenomén. Druhý očekáváme a připravujeme programy v odpoledních hodinách pro širokou veřejnost. I jednotlivé sportovní kluby budou využívat takto kvalitní sportoviště," řekl Ivan Kabický, starosta MČ Praha 18.

"Máme tady hřiště na hokej, hokejbal, florbal, takže můžeme fungovat nejen v zimě, ale i v létě, což děti moc těší, neboť máme plno hokejistů, florbalistů v naší škole, kteří toho rádi využijí. Pak je tady hřiště, které by mělo být multifunkční, takže volejbal, tenis a tak dále. Za námi je posilovna a také fotbalové hřiště," řekl Daniel Vysloužil, ředitel ZŠ a MŠ Tupolevova.

Sportovní areál by měl sloužit hlavně žákům školy, ale v odpoledních hodinách je otevřený i široké veřejnosti.

"Hřiště je odjakživa pro veřejnost a pro děti, takže my jako škola využíváme všechno, co zde máme, během výuky a veřejnost může navštěvovat hřiště po odpoledních hodinách, ale nemáme problém s tím, když sem přijde někdo dříve," řekl Daniel Vysloužil.

Podobnou rekonstrukcí prošel například také areál při ZŠ Fryčovická. Revitalizace obou těchto sportovišť přišla městskou část na 12 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu