• Načítám...
>

Letňanští hasiči dostali novou Tatru

  • 20. února 2018,
  • 15:08,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Jednotka Sboru dobrovolných hasičů v pražských Letňanech dostala nové zásahové vozidlo. Několik desítek let starý model tak nahradila moderní Tatra 815-7 FORCE, která díky svým parametrům splňuje i ty nejpřísnější nároky na obtížnou službu v terénu.

Reklama

Magistrát hlavního města společně s Prahou 18 zakoupily nový zásahový automobil letňanským hasičům. Vozidlo za osm a půl milionu korun tak nahradilo model starý více než 50 let.

"To rozhodnutí šlo z hlavního města Prahy a z profesionálních jednotek hasičů, aby pokryli okolí Prahy takovou mašinou, která dostatečným způsobem umožní na dlouhá léta zásobovat vodou a dělat kvalitní dílo," řekl Ivan Kabický, starosta MČ Praha 18.

"Ten automobil používáme jako pomoc profesionálním hasičům při zásobování vody při velkých požárech např. skladovacích prostor, lesů, polí a takových věcí. Unikátní je pro nás hlavně v tom, že zásoba vody je v něm 9 000 litrů. Do té doby jsme měli auto s maximální kapacitou vody 3 000 litrů," řekl Martin Krupička, člen Sboru dobrovolných hasičů Letňany.

Jednou ze zvláštností nové Tatry je, že se na jejím vývoji podíleli sami hasiči.

"My jsme do toho potřebovali dát více věcí a nechat si tam nějakou prostorovou rezervu např. na špinavé hadice, osobní věci hasičů, na vodu, na catering a takové věci. Ve spolupráci s výrobcem jsme navrhli unikátní řešení toho vozu a přidali jsme úložné prostory," řekl Martin Krupička.

"My dlouhodobě dobrovolné hasiče dotujeme, jsem velmi rád, že to běží a že můžeme na celém území hl. m. Prahy dobrovolným hasičům přispívat," řekl Libor Hadrava, radní hl. m. Prahy.

Díky osobní iniciativě hasičů nové vozidlo navíc stojí na terénním podvozku a může proto zasahovat nejen v ulicích metropole, ale například také v lese a obecně všude tam, kde je náročnější terén.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu