• Načítám...
>

Starostové diskutovali o vládní čtvrti

  • 4. února 2019,
  • 20:04,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Na radnici Prahy 18 se sešli představitelé městských částí, které by ovlivnila případná výstavba vládní čtvrti v Letňanech. Kolega Lukáš Kubát pro vás zjišťoval, za jakých podmínek jednotlivé obvody stavbu podpoří.

Reklama

Vládní čtvrť v Letňanech - ano, či ne? Tak právě o tom diskutovali starostové dotčených MČ právě tady, na radnici Prahy 18. Jednání se zúčastnili zástupci MČ Praha 9, 18, 19 a Čakovice.

"Domluvili jsme se, že budeme postupovat jednotně, že budeme řešit všechny naše požadavky společně a domluvíme si schůzku s primátorem, kde budeme všichni zastupovat všechny MČ. Domluvili jsme se dále na tom, že budeme okamžitě požadovat zapojení do toho projektu, abychom měli veškeré výstupy, mohli je předkládat lidem, protože zatím pouze reagujeme na to, co je v médiích," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

"Musíme si udělat jasnou představu o tom, co to území chce, co unese a pak postupovat dále. Takže my nezabíjíme žádné myšlenky, nehrajeme si na uražené. Chceme konstruktivně pracovat na budoucnosti," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9. 

Právě ke konstruktivnímu řešení by měla napomoci územní studie, kterou MČ požadují. Dále by projekt měl splňovat 3 základní podmínky. 

"Za prvé, to území to unese dopravně. Za druhé, unese to v oblasti školství i předškolního vzdělávání. Za třetí, toto území to unese zdravotně," řekl Pavel Žďárský, starosta MČ Praha 19 - Kbely.

Starostové se shodli na tom, že klíčovým bodem celého projektu bude doprava a dopravní infrastruktura v oblasti. 

"Pro nás je klíčové, aby někdo zahájil práce na veškerých infrastrukturních stavbách, které souvisejí s dopravou. A nemusí se jednat jen o silnice, jako se mluvilo o okruhu, ale může jít o revitalizaci železnice, která vede naším společným územím našich čtyř MČ, která je kapacitně zcela vyčerpána," řekl Jiří Vintiška, starosta MČ Praha - Čakovice.

Ještě do konce tohoto týdne by se starostové měli sejít s primátorem Zdeňkem Hřibem, aby si o projektu osobně promluvili.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu