• Načítám...
>

V parku Folimanka se konají tréninky basketbalu

  • 12. dubna 2019,
  • 22:39,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Park Folimanka v Praze 2 ožije basketbalem. Vedení městské části tam totiž odstartovalo projekt Mega street basketbal. V rámci něj mohou přijít zejména děti ze sociálně slabých rodin zdarma na trénink pod vedením profesionálních trenérů z týmu USK.

Reklama

Park Folimanka v Praze 2 teď bude také místem, kde se setkávají basketbaloví nadšenci. Vedení MČ tam totiž odstartovalo projekt, který umožní dětem ze sociálně slabých rodin, aby jednou týdně zdarma docházely na trénink pod vedením profesionálních trenérů.

"V této lokalitě vznikl tento projekt z toho důvodu, aby se propojila minoritní skupina s majoritní, tedy částečně romská komunita, částečně děti, které mají třeba nějaký sociální problém a vznikají tady občas konflikty mezi dětmi. Akce je většího rozsahu s tím, že se bude pořádat pravidelně každý čtvrtek a bude to od 16:00 do 18:00," řekl Lukáš Kačerovský, preventista MP Praha 2.

Tréninky povedou trenéři týmu USK Praha, který sídlí nedaleko parku. Děti se budou snažit naučit základům basketbalu. K dispozici k tomu budou mít veškeré potřebné vybavení.

"My vždy na tu tréninkovou jednotku přineseme ze sportovní haly Folimanka míče, se kterými se hrají nejvyšší vrcholové soutěže, takže je fajn, že děti i toto mohou osahat. Také spoustu sportovních pomůcek, ať už jsou to překážky, kužely, směrovky a podobně," řekl Michael Šob, manažer týmu USK Praha.

Radní městské části Michal Zuna, který celý projekt vymyslel, k tomu má i osobní důvody. Nedaleko parku totiž dlouhá léta žil.

"Můj vztah k té lokalitě, k Nuslím, Folimance, byl nějakým impulsem pro to, abychom našli smysluplné využití volného času pro děti z Nuslí a okolí. Já budu moc rád, pokud právě to efektivní využití času naleznou," řekl Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Projekt pojede v testovacím režimu až do června. Pokud vzbudí v dětech zájem, vedení MČ zajistí jeho prodloužení. Do této akce se kromě Prahy 2 a USK Praha zapojila také Městská policie a nezisková organizace Bez tíže.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu