• Načítám...
>

Pražané slavili Modré pondělí i na náměstí Míru

  • 16. dubna 2019,
  • 14:28,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Na náměstí Míru lidé oslavili Modré pondělí. Na programu akce byly ochutnávky velikonočních specialit, divadelní představení i výtvarné dílničky. Nechybělo ani tradiční pletení pomlázky.

Reklama

Modré pondělí společně oslavili Pražané i před Kostelem sv. Ludmily. Podle křesťanské tradice bylo v tento den lidem zakázáno vykonávat jakoukoliv práci.

"Modré pondělí se nese z Německa a lidé, kteří prý slavili v neděli a potom v pondělí byli jaksi unavení, tak moc nepracovali, takže to nazvali Modré pondělí. Já si myslím, že je to takové symbolické i z jiného důvodu. Modrá barva je barva nebe," řekl Jakub Berka, farář kostela sv. Ludmily.

Tuto událost tradičně organizuje vedení MČ Praha 2 a i tentokrát byl pro příchozí připraven nabitý program.

"Je tady spousta stánků s úžasnými velikonočními věcmi, je tady představení pro děti o Zlatovlásce, je tu malování na obličej. Dospělí se mohou posilnit mazancem," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Právě o lahodný mazanec a čaj, který se rozdával zdarma, byl největší zájem. Velká pozornost byla zaměřena i na pletení pomlázek. Toho se ujali příslušníci pražské Městské policie.

anketa

Pro děti byly připraveny i dílničky, kde si mohly vyrobit velikonoční dekorace a jimi ozdobit připravenou břízku, která bude vystavena ve vstupní hale Úřadu Prahy 2 až do Velikonočního pondělí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu