• Načítám...
>

Známé tváře četly na netradičních místech

  • 11. května 2019,
  • 15:43,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Třináctý ročník Noci literatury se tradičně konal i v naší metropoli. Známé herecké osobnosti četly Pražanům úryvky knih zahraničních autorů. Tento rok byl program připraven na nevšedních a běžně nedostupných místech Prahy 2.

Reklama

Pro letošní ročník Noci literatury byla záměrně vybrána Praha 2, která tuto akci finančně podpořila. Zájemci tak měli možnost se dostat na netradiční nebo běžně nedostupná místa této MČ a zaposlouchat se do poutavých příběhů v podání českých herců.

"To spojení genius loci zajímavých míst, kde se literatura běžně nečte nebo kde nezaznívá mluvené slovo, a literatury je skvělé," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

"Tento ročník bude nový v tom, že se otevírá další literatuře, konkrétně ukrajinské. Druhým rokem se bude číst romská literatura, což si myslím, že už se stane takovou stálicí Noci literatury," řekla Andrea Krásová, vedoucí projektu.

Jako netradiční zážitek tuto událost vnímají i samotní protagonisté.

"Jak se večer natahuje, tak si myslím, že se ten projev a ty interpretace lehce někam posouvají a člověk se zvláštně noří do toho textu znovu a znovu a je to velmi dobrodružné," řekl Lukáš Hlavica, herec.

Ve většině případů vybírají organizátoři herce podle charakteru knížky nebo hlavní postavy.

"Chceme z toho udělat výjimečnou záležitost. Takže herce oslovujeme podle textů, podle typologie. Zájem je velký. I když třeba nemohou, tak už si tento rok dělají rezervace na další rok," řekla Andrea Krásová.

Program Noci literatury byl připraven na 19 místech Prahy 2. Nechyběl třeba Faustův dům, Galerie Tančícího domu, Emauzské opatství či Hrdličkovo muzeum člověka na Albertově.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu