• Načítám...
>

Příběhy našich sousedů zazněly v Praze 2

  • 21. května 2019,
  • 15:38,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Základní školy v Praze 2 se zapojily do projektu Příběhy našich sousedů organizace Post Bellum. V rámci tohoto projektu prezentovali žáci své audio nebo video reportáže. V těch veřejnosti přiblížili život pamětníků.

Reklama

Další prezentaci projektu Příběhy našich sousedů hostila Novoměstská radnice. Výsledek své práce tu představilo celkem 35 dětí ze 6 základních škol Prahy 2.

"To první, co ty děti musí udělat, je setkat se s pamětníkem a pořídit to, čemu my říkáme nahrávka celoživotního vyprávění, což zní velmi jednoduše, je to ale velice obtížný a náročný úkol pro děti, protože s tím pamětníkem většinou stráví několik hodin a jejich úkolem je opravdu zmapovat celý jeho život," řekla Eva Mikulášková, regionální koordinátorka projektu.

Děti následně musely materiál zpracovat např. do audio nebo video reportáže. Během prezentace pak měly 3 minuty na představení své práce. Důležitá byla také spolupráce jak s pamětníky, tak i v jednotlivých soutěžních týmech.

anketa

Prezentace se zúčastnili také zástupci radnice Prahy 2, která i v letošním ročníku tento projekt podpořila.

"Díky tomu, že Praha 2 je plná historie a osobností, kterých se dotkly dějiny 20. století, ať už se jedná o druhoválečné veterány nebo o lidi, kteří byli aktivní v disentu, zejména v Chartě 77, nebo i přímé účastníky sametové revoluce," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Od roku 2012 se do projektu Příběhy našich sousedů v celé ČR zapojilo už 661 škol a více než 4 tisíce žáků a studentů. Ti zdokumentovali přes tisíc pamětnických příběhů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu